Friday, December 23, 2011

Bunga-bunga ^^

Assalamualaikum.

Dengan Nama ALLAH Yang Maha Pemurah Lagi Maha Mengasihani.

Dah lama tinggalkan bloggie secara tak sengaja. Maafkan aku bloggie. Aku sibuk =(

Dan juga kepada readers, sorry aku tinggalkan korang dengan entri yang dah berhabuk serta bersawang tuu.
Sampai kan orang tu tegur aku blog da lama tak update.

Minggu lepas serius aku busy. 2 test yang memang macam hape lagi, assignment yang daripada bukit dah jadi gunung, ditambah lagi dengan tanggungjawab sebagai ajk protokol untuk Program Rahsia Kecemerlangan Mahasiswa 2011, memang betul-betul menguji tahap ketahanan antibody aku.

Dan akhirnya aku kalah, aku selsema start hari rabu malam dan mungkin bakal demam. Doakan aku sembuh.

Okay, cukuplah sebagai pembuka kata.
Nak bagitau, aku da daftar subjek untuk Semester II 2011/2012.

klik untuk membesar

Takut tak tengok nama-nama subjek aku semester depan? T___T
Aku tertanya-tanya kenapa mesti ada KAEDAH MATEMATIK III. Dah la KAEDAH MATEMATIK II dulu aku kantoi =(

Hmm takpe, ni motivasi untuk diri aku supaya aku akan terus cemerlang. Eh? Tiap-tiap sem aku akan cakap macam ni.

Untuk final exam, next entri aku cerita =)

Sekarang da pukul 1.30 am dan bertarikh 23/12/2011. Maknanya da hampir 10 bulan arwah afif pergi. Lagi dua bulan cukup setahun. Masa cepat sangat berlalu. Antara sedar dan tidak je. Semoga ALLAH tempatkan awak dalam kalangan orang yang beriman.

Okay, entri kali ni aku nak taip-taip pasal soal hati dan perasaan. Ramai orang tak percaya yang aku SINGLE dan SOLO. So what? Apa yang peliknya? =.=

Ouh memang aku pelik bila orang pelik dengan aku sebab aku tak kapel. Pffft

Asal? Muka aku ni macam orang yang WAJIB kapel ke? Ngeng.

Aku tipu kalau aku takde suka sapa-sapa lepas arwah afif pegi. Hampir 5 bulan aku cari balik kekuatan untuk aku teruskan hidup dan akhirnya aku jumpa. Terima kasih kepada korang dan orang yang tak jemu-jemu support aku. Aku sayang korang ketat-ketat. *baca dengan nada manja dan gedik*

ida yang kuruss ^^

Aku suka gambar ni. Malam dinner INTERNATIONAL CULTURAL NIGHT (ICF).

geram okay dengan budak-budak ni XD 

Dan malam dinner tu aku happy ^^ Mungkin sebab… sebab… sebab…

Ouh, tak boleh, dia dah berpunya. Err? Kawan je boleh ea wahai farah izzati =)

Bila tengok besties aku keluar dating, aku pun teringin jugak. Haha. LOL.
Takdelah, gurau jek. Aku teringat kenangan 29/1/2011. Kali terakhir aku keluar ‘dating’.. hmm, nak buat macam mana, jodoh pertemuan ajal maut di tangan ALLAH. Aku terima dengan redha.

Aku happy bila orang di sekeliling aku happy.. hidup aku dah makin better sekarang. Thanks ALLAH for giving them to me to colourful my life. =)

khidmat masyarakat PEKAN

Aku suka hidup aku sekarang. Aku suka dia, tapi hanya dari jauh. Bukan masa nya lagi untuk aku berkomitmen kepada benda yang tak berapa nak penting buat masa sekarang. Tetapi, aku akan terus suka dia. ^^

cukup membebel setakat ni.

until then, wasalam.

nota jari kaki : eksaited sebab msg balik. ingatkan dah lost contact ^^






Wednesday, December 14, 2011

Strength

Assalamualaikum.

Dengan Nama ALLAH Yang Maha Pemurah Lagi Maha Mengasihani.

Malam ni tenang. Sangat tenang aku rasa. Mungkin tenang baru lepas test Discrete Mathematics. Mungkinlah.

Semalam terjadi satu peristiwa. Mungkin first time. Di hadapan lelaki-lelaki yang kitorang da anggap macam abang, Ida menangis teresak-esak. Hanya kerana hp nya hilang. 
Aku tak penah tengok Ida macam tu. Seriously tak penah. Selama ni aku tengok Ida seorang yang kasar luaran nya, tapi sangat mudah tersentuh bila datang hal remeh-temeh macam ni.

Maafkan adik ye alang, adik nak alang beringat je. Selalu sangat careless.

Chill okay? J

Along, angah, acik, andak, ude, alang : terima kasih sebab sudi panggil adik. Walaupun kadang-kadang adik sedar adik gedik tak bertempat, tapi itulah adik.
dan kepada uteh, err, asal tak boleh ea nak panggil kau macam aku panggil along, angah sume tu? *wondering*


Sekadar berkongsi karenah kawan-kawan aku di universiti.

Kembali kepada aku. Dalam perjalanan ke tempat test, aku hampir menangis. Memandu keseorangan ke tempat test, fikiran aku melayang. Tidak pasti berfikir tentang apa, tapi yang pasti ia KOSONG.
Fikiran aku kosong. Hilang segala benda yang aku study sehari suntuk, segala yang aku hafal, dan segala yang aku baca. Dan aku hanya mampu menjawab test dengan ala kadar sahaja.

Aku sendiri tak pasti apa sebabnya.

*sigh*

I need some time to be alone.
Away from here. Far away.
Just want to find myself back.
Really need the strength to face the final exam.


Aku taknak kesilapan semester lepas berulang kembali semester ini. Aku gagal menggembirakan mak dan ayah dengan keputusan peperiksaan semester lepas. Aku kalah dengan emosi. Aku terlalu mengikut perasaan. Dan akhirnya, aku sendiri yang terima padah.

Really need someone to cry on. But who?  L
Aku tau ramai yang ada di samping aku, tapi aku rasa susah nak share. Sebab aku tak tau apa yang aku nak share.

Susah nak cari kawan time betul-betul susah.

Tapi, kepada mereka-mereka yang concernkan aku, thanks so much guys. I really-really appreciate that.


till then, wasalam.

nota jari kaki : I need him tonight. But i know he must tired after the 3 days programme. Nvm.

Saturday, December 10, 2011

Random About Heart

Assalamualaikum.


Dengan Nama ALLAH Yang Maha Pemurah Lagi Maha Mengasihani.

petang yang panas dan angin sepoi-sepoi tak reti bahasa. dua keadaan tu memang buat aku rasa nak peluk Cik Buncet aku atas katil (baca-tidur).

such a nice SATURDAY. 
sebab aku boleh duduk senang lenang dekat bilik.. sebab apa? aku da lama tak duduk dekat bilik masa weekend.. 
bermula dengan ICF, Khidmat Masyarakat di Pekan, Pahang, Program Pesat... memang aku rindu untuk stay di bilik time weekend.. tapi yang tak best, sabtu je aku dapat senang lenang macam ni. esok kembali membusykan diri dengan booth GOP untuk Run 4 Ur Heart. -.-

okay, hari ni perasaan da stabil balik berbanding semalam. entri sebelum ni sumpah aku merepek sebab aku bosan semalam. dah, abaikan.

aku rindukan budak ni.


si gemuk + pendek. haha

akak rindu kamu. serius.

tikah, i have so many things to share with u. tapi, tak best lah share through the phone jek. sila lah datang johor kalau nak tau full of the latest story.. haha

*sigh*

its empty inside here. just.. random. full stop.

sampai bila nak rasa macam ni?


i really mean it. i really hope that u are the wrong guy that come at the right time. 
but, only ALLAH knows.


kadang-kadang aku rasa hidup aku sentiasa kat bawah. bukan lagi macam roda. kejap kat atas, kejap kat bawah. aku juga berhak nikmati kegembiraan hidup. tapi hakikatnya, kegembiraan yang aku ada sekarang, maybe its a fake happiness.

aku sangat menghargai orang-orang di sekeliling aku yang sering kali berusaha keras untuk membuat aku tersenyum dan bergelak ketawa. sometimes it works, sometimes does not.

aku tak faham kenapa lately aku seringkali rasa dipinggirkan dari kegembiraan dalam kehidupan. hidup aku sekarang macam tak smooth. ada je yang tak kena. tapi, ntah kat mana yang tak kena tu, aku pun tak tau. #lifeconflict

aku tak nak sentuh soal hati dan perasaan. sebab mungkin aku dah serik untuk menyayangi. dan jugak aku mungkin takut untuk disayangi. tapi, itu DULU.

sekarang aku dah bersedia dengan segala kemungkinan. aku memberanikan diri untuk menyayangi walaupun aku rasa mustahil, rasa sayang itu akan terbalas. i take the risk.


aku taknak kacau hak orang. i just want him to be happy. 

*trying to smile*
=')

till then, wasalam.

nota jari kaki : trying to hide the sadness, but i failed when ALONG asked me about this. *sigh*



no reasons

Assalamualaikum.


Dengan nama ALLAH yang Maha Pemurah Lagi Maha Mengasihani.

malam ni sucks. aku benci hati aku malam ni sebab terlalu rindu. rindu kepada semua orang.. random.
he, she, them.
and the most important, MAK and AYAH.


yes. rindu itu menyakitkan. rindu yang tidak berbalas lagi sakit. 

malam ni aku sunyi. serius lonely. keseorangan dekat blok sebab yang lain pegi seminar wajib. aku tak pegi sebab aku tak suka seminar. tak, aku gurau je. aku memang tak payah pegi sebab aku dah berkhidmat untuk masyarakat dua minggu lepas.. so tak yah pegi seminar tu.

then, pegi dinner dekat mcD dengan dua orang kakak, balik tu hantar dayah pegi sri putri sebab dia nak balik Kedah. kan best kalau aku pun boleh balik Penang skali. Kalau tak bole pun, balik KL pun jadi lah. tapi, tak boleh balik pun. -.-


HOPE. HOPING. HOPELESS

im started to like someone but it seems useless.  there is a HOPE, then im HOPING on him, then it turns to HOPELESS.
so, i have NOTHING.


why i must know u? kenapa aku mesti kenal kau? haish.. i know it is fated. tapi aku rasa better tak kenal kau sebab aku da TERsuka kau bila aku kenal kau. aku harap dia tak baca blog aku.

Farah Izzati sekarang bukan lagi macam dulu. she's different. whats wrong with me now? =.=

i can say im happy now in UTM. in here, i have along, angah, acik, andak, uteh, ude and jebon as my brothers.. and i also have alang, fara, mike as my buddies.. but inside, no one knows. along and angah know some of my crush stories, their advice is only comforting my heart. 


final tinggal lagi 3 minggu. semester ni rasa macam aku belajar atas angin. cepat sangat. dan cepat jugak aku nak masuk 20 tahun.. tak sukaaaa umur ada angka 2 kat depan.

wish me luck !


okay, cukuplah aku merepek.. blog je lah tempat aku merepek kalau aku nak merepek.

till then, wasalam.

nota jari kaki : aku perlukan tidur yang cukup sekarang ni tapi taktau celah mana aku nak amik masa untuk dapatkan tidur yang cukup.

p/s : awak, saya minta maaf. jangan persoalkan isi kandungan entri ini.


Tuesday, November 22, 2011

tak sia-sia aku demam

Assalamualaikum.


Dengan Nama ALLAH Yang Maha Pemurah Lagi Maha Mengasihani.

daripada tajuk, sudah sedia maklum aku tak sihat.. ya, aku demam hari ni.. panas dalam.. pegi kelas dengan kepala yang sangat ting tong.. nasib baik tak jalan melelong je tadi.. dan sepanjang kelas Institusi-institusi Islam 9 pagi sampai 11 pagi, direct aku tido 2 jam tuh.. dengan harapan dapat kurangkan sakit kepala untuk kelas berikutnya pada pukul 2 petang hingga 4 petang, tapi tidur aku tu sia-sia.. sakit tetap berlarutan hingga ke petang.. 

Alhamdulillah, aku dah sihat lepas maghrib tadi.. err, terus sihat sebab nak tengok final bola malam ni kot.. 


TAHNIAH kepada skuad bola sepak kebangsaan bawah 23 tahun dia atas kemenangan mereka sebentar tadi~!

penalti Malaysia 5 - Indonesia 4, memang cuakkkk gilaaaa masa tunggu sepakan terakhir..

terima kasih BADDROL BAKHTIAR~!


tak sia-sia along ajak aku tengok bola dekat ktr... dan bersedialah untuk sakit tekak minggu ni.. menjerit melebihi kemampuan.. hamekk kau, kan da takde suara..

apa-apa pun, tahniah skuad HARIMAU MUDA~!!

until then, wasalam.

nota jari kaki : esok kemas bilik pesat. tak sabar nak dapat meja bendahari =)

Tuesday, November 15, 2011

Live a Life

Assalamualaikum.


Dengan Nama ALLAH Yang Maha Pemurah Lagi Maha Mengasihani.

sakit kepala menyerang lagi.. haih, kerap pulak lately ni.. panadol pun macam tak berkesan jek.. tapi, dapat la kurangkan sikit.. tidur daripada 9 malam hingga 4 pagi berjaya kurangkan sikit sakit ni walaupun kepala aku still berpinar.. risaukan keadaan yang berlarutan ni, aku pun google lah apa yang patut.


setelah korek mengorek banyak tab yang aku buka, aku dapat yang ni.




okay, setakat ni aku tak pernah lagi loya ataupun muntah-muntah. lagi lalu makan ade laa. T_T

alhamdulillah, everything goes well setakat ni.. apa yang goes well? hati aku. aku dapat hapuskan rasa sakit hati aku sebelum ni.. apa yang pasti, aku kena hadapi kehidupan yang seterusnya walaupun adakala nya sakit.


true! 
ketenangan hidup takkan ditemui selagi kita mengelak daripada kehidupan itu. kenapa nak kena lari daripada kenyataan? setiap orang ada kehidupan masing-masing. setiap orang ada kenyataan hidup masing-masing. 

takkan ada orang yang kena hadapi kehidupan orang lain. kalau ada, cam bongok lak kan. ada ke orang sanggup tanggung kehidupan orang lain? kalau betul lah ada, err, aku speechless.


your life is what you are. kita yang tentukan kehidupan kita sendiri. walaupun sesusah mana keputusan yang kita perlu buat untuk kehidupan kita, kita tetap kena hadapi risiko keputusan itu.

life aku sangat warna-warni. agaknya kalau nak buat novel, boleh la kot nak kalahkan movie Ombak Rindu 1 Disember nanti.

tak sabar nak tengok. ^^
selama 19 tahun, aku dah rasa pahit manis dalam perhubungan walaupun aku rasa pengalaman aku tu ciput jek. tapi, pengalaman lah yang banyak mengajar aku erti kehidupan.

 kepada awak, terima kasih sebab sebab jadi kawan saya.. dan terima kasih tidak terhingga sebab dah kembalikan saya kepada kehidupan saya.. bahkan, saya lebih bersemangat untuk hadapi kehidupan baru saya ini. err, nama kawan saya ni muaz. dia suka senyum nampak gigi. haha. okay tak awak? >.<

dan kepada mereka, aku malas nak layan korang punya ceritera cinta yang ntah apa-apa tu.. perempuan kalau senang je nak tukar tukar sayang kat lelaki, tak payah lah kau nak janji manis bagai. kesian dekat lelaki lelaki berkenaan. tak pasal-pasal aku pulak kan yang kena ganti tempat kau? haih laaa.

so, just live your life because you are live only once in a lifetime!

until then, wasalam.

nota jari kaki : kepada ucuk aku, nanti aku up kan entri untuk kau ea. aku janji. =)




Sunday, November 13, 2011

Sehari Sebelum Balik Utm

Assalamualaikum.


Dengan Nama ALLAH Yang Maha Pemurah Lagi Maha mengasihani

esok pagi pagi buta (baca : hari ni) aku da kena gerak balik JB.. Flight pukul 7 pagi.. maknanya, pukul 6 pagi da kena dekat airport.. pukul brapa aku nak bangun..? T__T

sedap kot tido kat umahhhh....

lepas satu masalah settle, masalah lain pulak yang timbul.. haih, apa sebenarnya yang kau nak? aku dah taknak masuk campur dalam hidup korang laa... aku da penat nak suka orang, tapi jangan buat sampai aku dah penat nak kawan dengan orang.


aku dah cuba move on macam dalam entri lepas.. tapi, malam ni da buat aku macam nak baling je pasu bunga kat muka dia.. heh, ingat aku ni murah sangat ke senang senang nak sayang orang balik? nampak sangat aku ni muka tak malu. T______________T

i'm done with all this.

enough. semua ni macam budak budak tau tak.

************************************************************

calm down farah.. okay, im smiling right now. =)

aku suka pink!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|


guess what?

lalalalala~~~

until then.

wasalam.

nota jari kaki : esok hari penentuan aku reti masak ke tak. wish me luck~!




Saturday, November 12, 2011

Really Have To Move On

Assalamualaikum.

Dengan Nama ALLAH Yang Maha Pemurah Lagi Maha Mengasihani.

entri move on lagi.. ntah kali ke brapa aku asyik tulis move on je dalam blog aku, tapi aku pun tak tahu aku dah move ke tak.. *sigh*

aku buat entri ni bila aku baca entri kat bawah ni,


seriously memang bulu roma aku tegak je bila aku baca entri tuu.. <----- hiperbola sikit

tak, entri tu memang buat aku fikir berkali-kali... selama ni mulut aku je yang lebih lebih nak move on, nak buat semangat baru bagai, tapi takde pape pun yang terhasil... 

betul cakap orang, especially bagi orang yang putus cinta macam aku, kalau kita still ingat benda yang dah lepas, still baca massage massage lapuk dahulu kala dalam inbox phone tu, still lagi terkenang-kenang peristiwa lampau sampai hujan airmata pastu esoknya confirm selsema dan sakit kepala, memang sampai bila bila lah duduk dekat situ je tak move move..

baru aku sedar yang aku hari hari tengok gambar arwah walaupun mengambil masa hanya dua saat sehari.. patutlah aku still jadi macam ni.. =.="

blog sumber inspirasi aku. klik untuk lebih jelas.

dan, ada sebab baru yang membuatkan aku perlu move on.. bukan sebab arwah sebenarnya.. its all about him.. i used to like him before, but the fate is not mine, he choose someone else.. dan disebabkan itu, aku rasa macam dah takde guna hati aku ni.. pffftt..

sumpah macam orang bangang aku rasa bila aku fikir balik aku pernah rasa macam tu.. okay, aku dah penat suka orang.. nak suka kucing pulak lah lepas ni.. =)

so, mahu atau tidak, kuat atau tidak, perjuangan hidup perlu diteruskan walaupun kau dah tersungkur beratus kali dan pernah terfikir taknak bangun balik.. tapi, kau tetap kena bangun balik hadapi hari esok melainkan ajal kau da sampai dan kau memang tak akan bangun sampai bila bila.


jadikan semalam sebagai penentu hari esok dan jadikan hari ini sebagai penentu masa akan datang.


so, just follow the flow of your life.. believe in ALLAH in you will find your happiness in your life..

and dont ever forget to smile although its hurt inside.

=)

La Tahzan.

enough for today, until then.

wasalam.

nota jari kaki : langkah pertama nak move on, aku kena bersemangat untuk pulang ke bumi UTM. erkk.
p/s : terima kasih UZAIR SUHUD. *tetibe

Friday, November 11, 2011

11 November 2011

Assalamualaikum.


tabiat mengupdate blog di tengah malam kembali merajai jasad dan minda aku.. tiba-tiba aku rasa semangat nak update sebab blog aku dah comel..

okay, abaikan.

officially, hari ni hari jumaat, 11 November 2011 ataupun 11.11.11..
satu tarikh yang ramai orang pilih untuk bertunang lah, berkahwin lah, beranak lah, bercerai lah, kononnya tarikh ni cantik untuk dijadikan tarikh peristiwa.. bole buat frame gantung kat dinding. pffttt

semua orang kat facebook sibuk nak love love bagai tarikh ni.. tak kurang jugak yang saling mengingatkan tentang mulianya hari Jumaat penghulu segala hari, dan ada jugak yang saling copy paste tentang kononnya kebangkitan anak setan jadah dalam kitab satanic the holy of satan.. pe benda korang? hanya ALLAH Maha Pencipta je yang tahu semua tu.


kalau semua orang ada kisah masing-masing dengan tarikh ni atau bakal ada kisah dengan tarikh ni, aku pun ada.. tapi bukan dengan tarikh ni, aku ada kisah dengan hari Jumaat ni..


pada hari ni iaitu hari Jumaat bersamaan dengan 11.11.11, genap 38 minggu arwah afif pergi mengadap Ilahi pada 25.02.11 yang lepas.. lately kerap sangat aku teringat dekat dia. okay aku tipu. sebenarnya hari-hari aku teringat dekat dia, tapi dah tak sedih dah la... tambah-tambah seminggu lagi nak FASStrain.. semoga aku lebih tabah untuk menghadapi family ASA Explore nanti..

 =)

alhamdulillah, boleh dikatakan aku recovered sepenuhnya.. terima kasih kepada mereka mereka yang menceriakan hari hari aku.. 

kenangan bersama arwah

aku tersenyum sorang sorang bila tengok balik keychain keychain tu... =)

bantal kesayangan dia. =)
dia penah cakap nak bagi bantal ni kat aku, tapi tak kesampaian.

semoga awak berada dalam kalangan orang yang soleh dan para syuhada..i'm always miss u..

enough for today, until then..

wasalam.

nota jari kaki : mak, taknak balik utm lah. boleh? err... *teruskenalecture24jam*
p/s : bila aku nak stop tulis entri pasal orang yang dah pergi? =.=



Thursday, November 10, 2011

setelah sekian lama..aku kembali

assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh..

Dengan Nama ALLAH Yang Maha Pemurah Lagi Maha Mengasihani.

hari ni 10/11/2011.. last entri aku bertarikh 09/11/2011.. hampir dua bulan aku biar bloggie aku ni bersawang dan bersarang yang ntah brapa banyak makhluk bermastautin kat dalam bloggie aku ni..

okey, stop merepek.


aku kembali dengan layout blog yang lain.. aku nak sesimple mungkin blog aku sekarang.. aku da malas nak glamer-glamer macam dulu.. kepada sesiapa yang cuba lawat blog aku, maaf, aku privatekan kejap untuk proses penambahbaikan.

ya, aku dah kembali ke bumi UTM JOHOR BAHRU ni lebih kurang 2 bulan yang lalu.. tapi, hari ni baru nak bagitau dalam blog.. takpe, blog aku sendiri so, suka hati aku lah. =)

sebagai pelajar tahun 2, aku rasa awal sem ni aku superb busy gilaa... ditambah pula dengan demam dan sakit kepala yang da macam kawan rapat dengan aku sejak akhir-akhir ni, aku betul betul tak berpeluang nak hupdate BELOG CIK FARAH IZZATI ni..

dan sekarang, aku berada di rumah.. ya, aku cuti pertengahan semester termasuklah dengan cuti hari raya Aidiladha.. walaupun hari ni da 15 Zulhijjah 1432, da habis Hari Tasyrik, aku tetap nak ucapkan Salam Aidiladha kepada semua Muslimin dan Muslimah di atas muka bumi ini.

haha.
cuti aku berbaki lagi 3 hari sebelum aku kembali ke bumi Johor.. tenang sangat aku rasa bila berada di rumah tanpa meeting, kelas, dan rutin harian aku yang tidak menentu bila aku berada di utm.. tapi, itulah tanggungjawab aku sebagai seorang pelajar.

sepanjang 2 bulan aku tak update blog, macam-macam aku lalui.. dan aku tak mahu cerita kat sini.. biarlah semua tu jadi kenangan lampau yang menguatkan diri aku untuk menghadapi masa akan datang.



yeah, itu lah yang aku sedang lakukan... im trying to smile on whatever condition right now.. eventhough its hurt, at least im trying.. sebab, aku da janji aku kena jaga bibir. =)


MOVE ON FARAH.

readers, pray for me.

wasalam.

nota jari kaki : banyak sangat benda aku kena fikir..ICF da buatkan aku jadi separa waras.
p/s : saya masih rindukan awak walaupun da hampir 9 bulan awak pergi.





Sunday, September 11, 2011

semester baru, hati?

assalamualaikum bloggers =)

entri kali ni cam terlebih mesra pulak...

ouh, mesra sebab esok da start kelas... =.=

okey, macam sem sem lepas, masuk sem baru je aku akan buat satu entri khas untuk AZAM BARU.. tapi, bole buat je laa.. tapi entri ini takde azam.. sebab kalau aku pasang azam, mesti tak tercapai~

seperti yang sedia maklum, aku dah habis cuti selama 4 bulan.. cuti yang sangat buat aku pokai tak berduit.. orang lain semua buat partime.. jadi waiter lah, buat bisnes lah, itu lah, ini lah, tapi yang pasti duit masuk.. aku? praktis jadi surirumah dekat rumah je dengan kakak aku..

***************************************************************************

SEMESTER 3... PELAJAR TAHUN KEDUA UTM...

sedar tak sedar, dah dekat setahun setengah aku kat Johor ni.. jauh dari family dengan adik beradik aku yang lain... memang nak suruh aku BERDIKARI sangat-sangat.. 
semester baru, semua nak baru.. perabot kolej pun dah baru... PINK lagi... dengan secara automatiknya, aku pun TERminat lah kaler pink.. 
okey, sem ni duduk bilik single.. makna nya aku sorang lah dalam bilik.. for sure lah lagi susah nak bangun kan.. T___T


semester baru. semangat baru. aku dah tinggalkan semangat sem lepas aku dekat kampung.. semangat yang buat aku jadi bukan farah izzati yang sebenar.. semangat lepas yang dah buat aku jadi pendiam dan suka menangis.. semangat yang hilang dibawa pergi bersama MR. BUNCET mengadap Yang Maha Esa..

alhamdulillah, aku dapat terima sepenuhnya yang aku kini dah kehilangan dia.. sedangkan orang yang kehilangan suami pun boleh teruskan hidup, inikan pula aku yang tiada lagi apa-apa ikatan dengan dia nak terus menangis macam orang hilang laki? memang aku dah hilang iman.. 

pintu hati aku kini dah terbuka untuk sesiapa yang telah ditentukan oleh ALLAH.. aku yakin dengan jodoh ALLAH.. aku mengaku, aku dah mula sayangkan seseorang.. hati aku kini mula terbuka untuk menerima dia.. tapi, orang lain lebih layak dari aku.. perempuan itu jauhhhhh lebih baik dari aku... aku doakan semoga kamu berdua dipanjangkan jodoh oleh ALLAH.. sesungguhnya, hati aku gembira melihat teman-teman ku bahagia.~~


"pengalaman adalah guru terbaik kehidupan"

pengalaman lalu banyak mengajar aku erti sebenar kasih sayang sesama insan... berpisah secara hidup dan mati, kedua-dua aku pernah lalui nya.. sehinggakan sampai satu masa aku takut untuk berkata sayang akan seseorang di hati ini.. tetapi, aku tak mampu untuk menolak takdir ALLAH.. kini, aku bahagia kerana dikelilingi oleh ramai orang yang sayangkan aku...

aku bersyukur kepada MU Ya ALLAH, kerana ukhuwah ini.. aku terlalu sayangkan mereka hanya kerana MU.. aku pohon, kekalkanlah ukhuwah ini sehingga ke Jannah..


=)

wasalam..

nota jari kaki : sem ni dah cukup dua-dua kaki.. semoga aku akan menjadi lebih baik.



 

Wednesday, September 7, 2011

Wordless Wednesday #3

assalamualaikum..


tak terlambat lagi kot sebelum hari khamis =)


Terima Kasih Ya ALLAH di atas kurniaan nikmatMu yang tidak terhingga ini.

=)

nota jari kaki : Bumi Johor sedang memanggil.

Tuesday, September 6, 2011

first anni, raya kelapan dan balik johor.

assalamualaikum.


bila last aku update blog? ouh, dah tak ingat. biarlah.

tiba-tiba tangan aku rajin untuk menaip walaupun hakikatnya aku tengah lapar. lapar dan lapar.
lepas je hari raya ni, agaknya aku da kena rasuk dengan hantu lapar kot, asyik nak makan je keja nya. dah dua kali dah aku suruh mak aku buat rendang daging. peh peh, rendang terbaikk..

hmm, jap lagi lah aku bedal megi tengah tengah malam ni..

cukup lah bab makan..

dah lama sebenarnya aku nak update blog ni.. tapi malas malas tenuk je aku rasa.. malam ni je baru aku kuat semangat sikit nak update. *nak update blog pun kena kuat semangat ke? haih laa.*


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

belum terlambat lagi aku rasa nak ucapkan SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI.. MAAF ZAHIR DAN BATIN..


walaupun dah raya kelapan hari ni.

sebelum apa-apa, 


raya pertama aku, dan aku yang paling kanan.

=)

raya aku tahun ni suram. dan buat pertama kali aku menangis time solat sunat Aidilfitri dan jugak time baca yasin atas kubur untuk arwah tok dan tokwan aku.. sebab utama bukan sedih sebab kepergian arwah tok dan tokwan aku, tapi sebab pemergian orang lain.. dan readers yang follow entri aku time bulan MARCH tu, mesti tau siapa yang aku maksudkan.

dan pada 3 SEPTEMBER 2011 yang lepas,


MR. BUNCET.

ya, cukup setahun aku kenal dengan dia jika dia masih bernafas di muka bumi ini.. tetapi, sempat hanya 6 bulan sahaja aku betul betul mengenali dia sebelum dia dijemput untuk mengadap ALLAH SWT.

dan aku masih merindui diri nya, setiap detik, setiap saat, setiap masa.

kerinduan yang tak mungkin berbalas walaupun aku terus merinduinya.

untuk terus berjuang demi pengajian aku di UTM yang berbaki lagi 3 tahun sebelum aku bergelar seorang graduan, alhamdulillah, ALLAH telah berikan aku semangat untuk aku terus melangkah ke bumi Johor seorang diri, tanpa keluarga, kakak dan abang.. tetapi, insyaALLAH, ALLAH sentiasa ada untuk memelihara diri aku di sana..

 bergelar pelajar tahun 2 di UTM, bukan senang bagi aku.. baru sahaja lalui 2 sem semasa di tahun 1, aku dah rasa macam nak-berhenti-belajar-pastu-duk-rumah-je...
tapi, sumpah rugi laa kan kalau aku duk umah je..

readers, doakan aku kuat semangat untuk aku tempuhi hidup aku lepas ni..

=)


wasalam~

nota jari kaki : kepada kau, takyah la nak musuh-musuh bulan mulia ni.. takde faedah sebesar kuman pun.

Monday, August 22, 2011

kau punya pasal la.

entri ini adalah entri sentap. sesiapa yang terasa, aku minta maaf.

assalamualaikum...


pagi ni aku sangat rajin untuk menaip sebab aku tak tido lepas solat subuh. *alhamdulillah

entri ni random lagi.. aku taktau apa yang aku rasa.. 

obviously, aku memang happy bila kawan kawan di sekeliling aku happy.. tapi, happy ke diri aku yang sebenarnya..?


tapi yang pasti, aku memang sentap bila kawan aku buat dekat aku macam ni.

tapi perlu ke aku diheret sekali bila kau ada personal problem..? perlu ke kau nak block fb aku sekali bila ex kau da kapel dengan kawan aku? come on laaa.... kau dengan ex kau tu kawan aku, awek ex kau pon kawan aku jugak.. semua kawan aku... tapi bila kau da sakit hati dengan dorang, dengan aku sekali kau nak benci..? pehh.. perangai sumpah budak-budak.. =.=

okey, maybe alasan kau sebab aku satu uni dengan dorang.. and aku support relationship dorang.. memang kejadah kau.. macam aku ni batak sangat ke nak dorang kapel..? tu dorang punya pasal laa... aku tak kesah sikit pon dorang nak bercinta ke, nak berkasih sayang ke.. tapi, kau kesah kan..?? tu kau punya pasal la..

dulu, masa aku kena dengan whole maktab banned aku, ada kau nak kesah..? kau lagi la suka sebab aku yang kena.. bukan kau yang kena.. tapi, ada aku heret sesapa dalam masalah aku? ada aku report sebijik sebijik apa korang buat? takde kan? sebab hati aku  takde la sebusuk hati kau.. sory to say kalau aku cakap macam tu, sebab aku takde perkataan lain yang aku boleh bagi dekat kau.

please, aku memang tak suka cari pasal dengan orang.. tapi, kau yang cari pasal dengan aku dulu kan? tunggu la ALLAH balas balik dekat kau.. aku tak nak buat apa-apa sebab aku ni manusia macam kau, makan nasi jugak macam kau.. lain la kalau kau makan mekdi dengan kyepsi hari-hari.. memang kau kaya la.. aku takde hak nak hukum manusia sebab aku pon manusia.

aku doakan hati kau bersih.. dah la kau cari pasal dalam bulan Ramadan ni.. haih, taktau lagi la apa aku boleh cakap..

sekian sahaja.. aku tak hadap sangat la nak kawan dengan kau.. sama la dengan kawan kau yang maki-maki kawan aku tuu... mak aku cakap, orang yang suka maki-maki ni sebenarnya orang yang kurang kasih sayang. 

ni khas untuk kau,


okbai.

aku tumpang gembira

assalamualaikum..


=)

aku sanggup bersengkang mata demi kawan-kawan aku.. *tahan air mata*

akhirnya, mulut aku memang masin.. aku laa yang sibuk sibuk gosipkan dorang dengan budak budak forecast yang lain.. 

and finally,


bak kata IZZAT AZIM, amik berkat bersatu dalam bulan Ramadan.. kejadah kau. haha

dalam blog CAHAYA AMIRA ada yang ni,



and, dalam blog SYAFIQ NAIM ada yang ni,


thats all..

korang, aku tumpang happy..

=)

nota jari kaki : masih mencari KEREDHAAN dalam KEHIDUPAN =)