Saturday, November 12, 2011

Really Have To Move On

Assalamualaikum.

Dengan Nama ALLAH Yang Maha Pemurah Lagi Maha Mengasihani.

entri move on lagi.. ntah kali ke brapa aku asyik tulis move on je dalam blog aku, tapi aku pun tak tahu aku dah move ke tak.. *sigh*

aku buat entri ni bila aku baca entri kat bawah ni,


seriously memang bulu roma aku tegak je bila aku baca entri tuu.. <----- hiperbola sikit

tak, entri tu memang buat aku fikir berkali-kali... selama ni mulut aku je yang lebih lebih nak move on, nak buat semangat baru bagai, tapi takde pape pun yang terhasil... 

betul cakap orang, especially bagi orang yang putus cinta macam aku, kalau kita still ingat benda yang dah lepas, still baca massage massage lapuk dahulu kala dalam inbox phone tu, still lagi terkenang-kenang peristiwa lampau sampai hujan airmata pastu esoknya confirm selsema dan sakit kepala, memang sampai bila bila lah duduk dekat situ je tak move move..

baru aku sedar yang aku hari hari tengok gambar arwah walaupun mengambil masa hanya dua saat sehari.. patutlah aku still jadi macam ni.. =.="

blog sumber inspirasi aku. klik untuk lebih jelas.

dan, ada sebab baru yang membuatkan aku perlu move on.. bukan sebab arwah sebenarnya.. its all about him.. i used to like him before, but the fate is not mine, he choose someone else.. dan disebabkan itu, aku rasa macam dah takde guna hati aku ni.. pffftt..

sumpah macam orang bangang aku rasa bila aku fikir balik aku pernah rasa macam tu.. okay, aku dah penat suka orang.. nak suka kucing pulak lah lepas ni.. =)

so, mahu atau tidak, kuat atau tidak, perjuangan hidup perlu diteruskan walaupun kau dah tersungkur beratus kali dan pernah terfikir taknak bangun balik.. tapi, kau tetap kena bangun balik hadapi hari esok melainkan ajal kau da sampai dan kau memang tak akan bangun sampai bila bila.


jadikan semalam sebagai penentu hari esok dan jadikan hari ini sebagai penentu masa akan datang.


so, just follow the flow of your life.. believe in ALLAH in you will find your happiness in your life..

and dont ever forget to smile although its hurt inside.

=)

La Tahzan.

enough for today, until then.

wasalam.

nota jari kaki : langkah pertama nak move on, aku kena bersemangat untuk pulang ke bumi UTM. erkk.
p/s : terima kasih UZAIR SUHUD. *tetibe

5 comments:

nnisa azizan said...

La Tahzan yea :) , *I fell the same here ..

farah izzati yussoff said...

nnisa~ together we face it =)

Mr. Uzair said...

haha. nicee. setiap apa yang jadi dalam hidup kita dah di takdirkan. setiap satu nya tertulis. cuma belum tiba, kawan :)

btw, thx for the credit ^^

Nur Amira Ramli said...

come on, dunia belum berakhir bhai. :D

farah izzati yussoff said...

uzair~ thanks =)

mike~ eleh kau. =p