Friday, November 26, 2010

RAPUNZEL~TANGLED sweet sangat!

salam peperiksaan~(masih lagi in exam mood oke)

tengok title kat atas? RAPUNZEL... 1 cita fairytale yang sweet sangat!
oke, rapunzel kuar panggung wayang ari ni, iaitu ari kamis, 25/11/10.. aku, faranabila, mike, najwa ngan rumate tersayang, dija pegi la TODAY'S MALL kat ulu tiram.. tadaa!!
TODAY'S MALL kat ULU TIRAM.. ada indoor water theme park okeyh!
oke, mall tu baru je bukak kot aku rasa..banyak lagi kedai-kedai yang tak bukak lagi.. tapi, yang best nya ada indoor water theme park yang pertama kat johor! yang ala-ala kt berjaya times square yang kat kl tuh..(promote johor sket walaupon aku ni orang penang..=D)

tapi, kitorang tak pegi main air sebab asal nya mike ngan najwa nak tengok HARRY POTTER.. sampai-sampai je kat cinema tuh, diorang pon nak beli tiket harry potter.. akan tetapi, RAPUNZEL telah menarik perhatian kami semua.. 3D lak tuh!!

kitorang pon decide tengak rapunzel walaupon harga tiket sorang ialah rm18.00.. hilang interest aku nak mandi-mandi dekat water theme park kat bawah tu..=.=

aku tanak cita rapunzel tu cam ne cita dia.. korang suma kena pegi tengok sendiri dengan spek 3D yang gedabak besar tu yea~~

just want to share some pics with u olls okeyhh~~
kat guardian~makeup ape yang patot!=)
ala-ala model gituu~
begambo je koje nye!!
fara kuasa dua!
pic bawah ni aku snap pas abes tengok cita.. kitorang mintak abang cinema tunggu jap sebab nak tangkap gambar dengan spek gedabak tuh.. thanks yeah~!
da macam alien kampung pisang daa~
haha.. tade keja dah..
nah lagi gambo..
ni la tuan empunya belog nih.. tak cantik tapi tak hodoh..
haha
faranabila.. teman bergambar aku..
amira a.k.a mike.. teman seronggeng aku..
penjenayah comel 1..
penjenayah comel 2..
penjenayah comel 3...
penjenayah PALING comel.. hehe
tak dapat tengok, tangkap gambar pon jadik la..
masa ni tengan menyirap nak mampos sebab abang jual popcorn tu gelak kat kitorang da macam kami ni buat lawak badut sarkas lak kat situ.. nape, da bekenan kat salah sorang 4 orang tu ke? 
sory ea, yang pink tu da ada yang tempah!=))
last pic before balik.. ujan lebat gila kat luar tuh!!
and pada malam nya, aku, najwa dengan faranabila lepak pulak kat mcD luar KTC.. hehe, sorang satu set double cheeseburger yeah! nyum-nyum...~
najwa muka yang sangat lapar!

tu je kot yang aku nak story sikit-sikit kat sini..=)

lupa nak cita kat atas, najwa dengan faranabila feeling abes tengok rapunzel tu.. aku dengan mike memang nganjing gile ah!!

jangan lupa tengok RAPUNZEL ni yea~!!
comel tak aku? *perasan sebentar*
kantoi aku tulis entri ni kat mcD sebab wifi mcD sangat laju oke!

nota jari kaki : aku da mula minat balik nak pakai shawl dengan syria sebab inner tu buat aku perasan cantik!wee~~

perasan tak aku slalu kata 'oke' dalam entri-entri aku? habit kot..>.<

farah, jangan lupa azam baru esok.. study statistics!!

wasalam.. baibai..-FIY1207-


Tuesday, November 23, 2010

lambat tapi tak lewat..

salam peperiksaan...

wah~salam pon da betukar yea.. almaklumla, tengah minggu exam lagi.. blog orang lain da lama tulis pasal exam, aku je baru nak tekodek-kodek tulis entri pasal exam.. shukaa hatii aku lah oke?

today is tuesday.. aku ada 2 paper final exam ari ni oke.. paper PRINCIPLE OF CHEMISTRY dengan COMPUTER LITERACY.. bole buat ke? hanya Allah je yang tau jawapan nya~=)

oke. aku bukan nak cita pasal aku ada 2 paper exam dalam 1 ari.. aku nak kesahkan pasal habit aku masa minggu exam..

yang paling latest aku nak story pasal semalam..(err, pasal semalam je aku tetibe ada idea nak tulis entri)

meehoon tomyam pama + white coffee
gambar di atas menunjukkan lunch aku ari isnin iaitu semalam.. nampak sedap en? perghh! memang sedap pun.. aku ni memang hebat ar dalam hal masak2 makanan segera ni.. haha(bajet gilerr aku)

memang menu ni je yang menjadi santapan aku di kala minggu peperiksaan.. kemalasan untuk turun ke cafe pada lunch time ditambah dengan aku rasa memang buang masa turun cafe sebab aku rasa banyak gila aku tak study lagi.. sebab rasa2 tu la aku makan menu tu je.. kira ok pe en? makan jugak nama nye tu...

tapi, disebabkan menu tu jugak, aku diserang kesakitan keperutan yang teramat.. malam tu aku slalu je lawat2 toilet yang dekat dengan bilik aku tu.. pas ni memang tobat aku tak kan makan mee segera dengan segala pe kejadah coffee tu..

nasib baik la ari ni aku kembali sihat.. alhamdulillah~~

akhir sekali, selamat menjawab exam kepada yang masih ada paper n selamat bercuti kepada yang da abes paper..jeles!

oke.. nak stop kat cni sebab beta mahu bersiram~

bye!-FIY1207-

Sunday, November 21, 2010

sakit..=.=

salam..

entri ni sikit je aku nak tulis..

aku sakit... memang kronik..kronik gila lah!

aku sakit HATI sebab aku sakit MUKA sebab banyak TETAMU yang tak diundang ada kat atas muka aku ni.. bebukit-bukit dia buat aku sakit MUKA.. memang aku sakit HATI sangat-sangat... panas jerr HATI gua cakap sama lu!!

ok, nak sambung balik study kimia yang banyak gila aku tak study lagi.. ari slasa da final.. maple haram sentuh pun tidak.. err, nak jawab apa yea literacy komp punya final nanti?? =.@

rumate aku bahagia gila tengok GLEE kat youtube.. da study ke cik kak oi??

bye! wasalam..-FIY1207-

Wednesday, November 17, 2010

puteri kayangan...=)

salam pertemuan...

its good to be at home.. err, lambat sikit la aku kata mende keramat tu sebab aku baru je sampai umah pukul 8.30 malam tadi.. walaupun aku da sampai penang pukul 9.30 pagi tadi...

jarak masa antara 9.30 pagi sampai 8.30 malam digunakan sepenuhnya oleh aku untuk meronggeng bersama kakak ronggengan aku.. haha.. subaidah--->queensbay mall--->tesco extra... okehh gak tu an...>.<

okehh, back to the topic above.. puteri kayangan... ada kena mengena ke dengan aku? haha.. sumpa takde langsung... tapi, aku tetap nak tulis jugak.. pedulik apa an, belog ni aku punya.. betul tak?(angguk cepat)..=p

takde la.. cita dia cenggini.. aku juz nak cita aku balik penang dari jb naik flight.. tu je.. hehe.. mengada sikit kan? eh, suka hati buncet aku la... ape kauorang suma nak kena kesah pulak en?

senai airport


so, dari senai airport ni la aku depart dalam flight AirAsia AK 5442 pada pukul 8.30 pagi.. sampai penang lak pukul 9.30 pagi.. tepat sejam dalam flight... sumpa, boring gile nak mampus~


nah muke buhsan gile

dah.. tu baru intro je~

sebenarnya, aku nak cakap pasal keindahan awan bila kita berada di kaki langit...

SUBHANALLAH..memang ciptaan Allah yang sangat agung... bila aku pikir balik, kerdil sungguh diri aku berbanding ciptaanNya yang lain.. walaupon manusia tu semulia-mulia ciptaanNya, tapi, diri aku tetap kerdil di sisiNya...


cantik kan? macam gula-gula kapas!

aku ada setara dengan awan itu!
SUBHANALLAH... cantik kan?
awan siket-siket masa baru berlepas..=)

cantik sangat bila kena matahari~

tercapai jugak impian aku nak tengok awan masa pagi-pagi... rasa tenang sangat... terbang abes suma masalah dalam pala hotak aku ni..

i wish i can touch the sky!(cam bole jekk)


okehh, aku akhirkan entri aku dengan muka happy bila da sampai penang da...


perasan comey..=p

muka sikit takut sebab baru nak mendarat... bergegar jugak la jantung hati aku nih~ tapi, maintain senyum... hihihi~~~~

nak tidur dah sebab mengantuk+penat tahap cipan..

adios~wasalam...-FIY1207-



Sunday, November 14, 2010

such a WASTE day..=.=

salam pertemuan..=)

kali ni aku nak story pasal hari semalam aku..(hari semalam pon nk cita kt blog).. hei, suka hati teddy bear aku la nak cita ke tak.. nak sebok pehal..?? grrr

haha, ntah pape je ayat opening tu...

semalam hari sabtu... hari ni hari ahad.. maknanya da hujung minggu...
semalam, budak-budak kelantan da balik kampung masing-masing dan telah selamat sampai pagi tadi... alhamdulillah buat rakan-rakanku yang tersayang..(err, asal tacing lebey ni?)

semalam, aku marathon duk depan laptop daripada aku bukak mata (bangun tido la samdol) sampai aku nak tutup mata balik (tido balik)... tapi, stop la mandi dengan solat.. tapi, time makan aku duk bertakhta depan laptop balik..=)
semalam 1 ari aku online, tengok-tengok cita, blogwalking blog2 orang, godek2 fb orang...best! tapi, memang such a waste day kan? semalam da whole day aku tak pegang buku... geeram kat exam math method punya pasal, 1 ari sabtu tu aku tak pegang buku..=p

tadi cita siang punya.. yang ni malam punya..=)
tepat pukul 8.15 malam, aku dengan siti nur saffurra keluar menunggu bas untuk ke jusco taman U.. dalam pukul 9 malam, sampaila kami di jusco itu yang hanya mengambil 5 minit untuk sampai kalau dengan menaiki kenderaan sendiri..=.=..(saff nak sangat naik bas, hambek kau!)

beshopping la kami kat jusco tu.. pelik la.. aku tak penah boring pi jusco tu walaupun da bekali-kali-kali-kali aku da sampai jusco tu.. haha... aku kan kaki shopping, bukan takat kaki je, sekali dengan tangan, pinggang, badan sekali shopping kat situ.. hahaha..(tak le lawak mane pon)

ok, kami lapar.. nak makan sizzling, arena tutup.. nak makan kfc, ayam dengan burger da abes.. mana tak abes nya, da pukul 10.15 malam... da memang time kedai-kedai kat situ da nak tutup..(kau la saff! shopping tak hengat dunia! aku cakap dengan cermin) hahaha
kami pon pi la makan dekat JOHNNY ke JOHHNY? aku tak hengat la ejaan dia.. sumpa tak hengat langsung... aku makan prawn fried rice + chocolate milk shake... mahal nak mampos! padahal cinonet je makanan dia...lapar punya pasal, aku pon melantak la bagi abes... rugi woo tak makan bagi abes...@.@

ok, balik utm naek teksi sebab bas da lepas..=.=... sengal~
oppss!! kena tahan kat pintu gerbang oleh pakcik gad yang da macam ayah aku! ala, pakcik, baru pukul 10.55 malam.. belum kul 12.00 tengah malam..nak kena tahan jugak ke?(aku cakap dalam hati je la)

pakcik : assalamualaikum.. student utm ke?
kami : waalaikumsalam.. haah, students cini pakcik..
pakcik : dari mana ni?
kami : dari jusco pakcik..(muka cuak tahap cipan)
pakcik : bawak kad matrik tak?
saff : maafla pakcik, kami tak bawak.. sebab tetinggal dalam beg.. minggu ni minggu exam.. so, terlupa nak bawak..
aku : err.. hmm.. betul pakcik..
pakcik : lain kali kalau keluar malam, bawak kad matrik ye.. kalau tak bawak, nanti kena saman.. kamu tu da macam anak pakcik.. ayah ni ni tak suka nak saman2 anak.. lain kali jangan buat lagi yea..
aku : baik pakcik.. terima kasih banyak2..
pakcik : assalamualaikum..
kami : waalaikumsalam warahmatullah..(panjang sikit jawab sebab da lepas)

uncle bawak teksi tu diiiaaaammmm je sepanjang soal siasat tu.. haha... sory ye uncle~!

aku da banyak kali kena.. haha... so, tak berapa nak heran la (padahal aku yang cuak lebey sampai gagap nak jawab)=)))

balik2 je bilik, perut aku buat tarian hiphop + zapin... perrggghhhh... memulas kalah ferris wheels kat pesta pulau pinang!!
aku pon terus menuju ke tempat yang sepatutnya...(toilet la mangkuk!)

ahhh~~ kelegaan terasa.. hihihihihihihihi

ok.. tak abes lagi cita.. balik tu, aku tepon la buncet~
buncet baru nak mandi.. hihihi... busuk la sebab baru pas maen badminton..=p

pastu da siap2 suma... aku tepon balik.. pastu dia cancel.. ok, sebab dia baru nak mesej aku..
yang paling menyirapsirappekatpunya, baru tiga mesej and dia dah TIDO!
aku tak kesah pun dia nak tido sebab penat dan sebab dia ada tournament boling ASA ari ni, tapi, dia jugak yang beria-ia benor nak teman aku sebab aku boring sebab aku tinggal sorang dalam bilik sebab dija rumate aku da balik..(banyak sebab kan?)hahahahaha

aku pun dengan mengada+gediknakmampus, konon2nya merajuk la dengan dia... and aku menang! ari ni dia tepon aku kate 'im so sorry pasal semalam'.. bungataikayam la sikit ati aku nih...=))
 aku ok je sebenarnya..(ayat skem) wakaka~~!!!

udah-udah le merapu.. aku nak pegi mandi pastu nak pegi makan pastu rancang nak setadi yang belum tentu jadi ke tak nak setadi kalau aku tak tengok muvi atau online..=)

adios~wasalam~...-FIY1207-


Friday, November 12, 2010

hidup kembali~

assalamualaikum..

ahlan wasahlan..(wah, da berbahasa aarab pulak yea!^.^)

aku da kembali berblogging setelah lama menyepikan diri sekian lama.. aku pun x tau asal lama btul aku tak tulis blog..=)

ari ni, exam mathematical methods I.. hmm, aku rasa usaha aku tak tidur malam tak berbaloi dengan kebolehan aku nak jawab exam tadi.. padahal, ada ja soklan yang aku da wat dalam tutorial even dalam test pun da penah kuar soklan tu.. tapi....... hanya Allah ja yang tau betapa hancurnya hati aku lepas kuar dewan exam tadi... aku hanya tawakal dan berserah saja lepas exam tadi.. bismillahi tawakaltu 'alallah...

balik2 bilik, aku trus tido... tu ja cara aku nak lepaskan tension.. naseb bek aku ok pas bangun tido tadi.. kalau tak ok gak, memang rumate aku la yang jadi mangsa...

mungkin, Allah nak uji aku kali ni.. Ya Allah, kau kuatkanlah hati aku untuk terus menuntun ilmu yang menjadi fardhu bagiku.. janganlah kau putuskan semangat aku untuk terus berjuang di medan ilmu-Mu ya Allah...

ok, 3 papers to go... farah izzati, jangan putus asa! let bygone be bygone! insyaAllah, aku akan buat yang terbaik untuk next2 paper...

mak & ayah : doakan adik bole jawab exam! adik da tamau maen2 da lepas ni...[maen2 sikit ada la..=)]

dija, mike, fara, najwa, ida, shida : aku sayang sangat kat korang! semoga hubungan persahabatan kita kekal sampai bila2 walaupon da abes study nanti..=)..ukhuwah fillah abadan abada...

mr.BUNCET : thanks sebab sudi dengar segala keluhan dan rungutan sy.. sy sayang awk!=))

wasalam..-FIY1207-