Wednesday, June 30, 2010

aku badmood..=.=


salam...

ok, aku badmood.. btul, tak tipu...

badmood sbb smlm portugal kalah ngn spain 1-0...=.='

aku ta penah lg stay up smpai kul 4.30 smata2 na tgk match tu... study penah lerr..

aku baru je nak stat minat bola... kenal star2 bola ni... stat taw rule men bola...

tp....

aku keciwaa.... sbb team feberet aku da kalah... PORTUGAL...


pas ni aku na sokong team mne lak?

ARGENTINA?

ke

BRAZIL?

tp.... BELANDA pon macam best...orenje!

hmmmm...

aku jd neutral dal natural je la.... kan senang....

^.^....

mood na pack barang otw na sampai....

utm is yelling my name....

here im coming!!>.<

wasalam...-FIY1207-


Tuesday, June 29, 2010

anis!=)

salam....

aku hepi ari ni... sbb kuar ngn ANIS ADILAH..>.<

g queensbay... tgk muvi... jalan2... makan... heeee

kitorg tgk muvi KNIGHT & DAYS.. best! 5 stars for da muvi!! tom cruise dgn cameron diaz... tom cruise aka roy miller dlm cte tu sngt henshem! ^.^

pastu kitorg g mkn kt dome.. wahh... aku ta penah lgsg mkn kt ctu spnjg 18 thun aku idop... kitorg mkn kt ctu sbb anis ada kupon dome 30 hengget... dgr cam bnyk je kn? pdhl mknn kt ctu superb mahal la..! kitorg mkn kek 1 slice yg hrganya 12 hengget... ag mhl dri secret recipe.. minum lak kitorg pesan nut crunchy pe bnde tah... yg hrganya 19 hengget! fuh! sdp la jgk... bnde mhl kn..

pastu ingt na jln2 ag.. tp mak da tepon...=.=

tp, best jgk sbb jd jgk kuar ngn anis adilah even kejap je.. jgn jeles yea nur dalilah!=p

wasalam..-FIY1207-

Monday, June 28, 2010

borang..BORANG...

salam...

post aku kali ni ta de la gempak pon...mcm la post aku sblum2 ni gempak sgt... hmm, borang? 1 bnda yg ckup da peningkn kepala hotak aku na siapkan bnda alah tu... tp, ALHAMDULILLAH... da siap isi da suma tu... esok mak aku nak pi sahkan bnda2 yg kna fotostat tu... bnyk gla...
cian kt pegawai yg na kna sain tu.. hehe... naseb la... apa2 pon, VERY DA TRIMAS...sbb sudi mengesahkan saya pnya kpprluan utk pndaftaran msok u nnt..=))

yg tu bru borang utm... yg ni plak, borg tabung TYT PULAU PINANG.. utk ape borg ni yea? ok, borg ni adalah utk memohon bantuan yuran pendaftaran kemasukan ke ipta/s... heee...=)
aku sesaje je mntk... yuran pndftrn ialah rm2016.50... xke bnyk duwet yg na kne kuar tuh? so, da ad bntuan yg na tolong kn, mohon je la..=))
insyaAllah, aku kn anak jati pulau pinang... ckit pon jd la... best jd anak jati s'gor, dpt seribu rnggit..

hmm, ad g borg ke? ondaway ondaroad.. borang PUZ... sme gak cam borg TYT tuh.. esok bru na g amek... mudah2an,dpt la tampung yuran pndftrn yg mahal tuh..

wasalam..-FIY1207-

Saturday, June 12, 2010

benci bilang cinta...^.^

salam...

hmm... aku ta ngntok g... ish, rajen la plk na celoteh kt blog pepagi buta nih... pelik la plk..=p

kowg suma penah tgk sinetron Benci Bilang Cinta...? mestila cte indon, da nma pon SINETRON.... aduyai... act, aku ta de la mnt sgt sgt dgn cte indon yg disiarkan di astro ria... tp, aku tgk mamat hero ni cam hensyem semacam je... aku pon try la tgk.... hmm, agak best la...


tuuu, kat ats tu la hero ngn heroin dia.. MARSHANDA NGN BAIM WONG... watak DIMAS NGN WINDA... ok x...??

bg aku yg tgh mmg boring cuti sbulan kt umah, mmg ssuai la tgk cte2 kt tv nih.. mengisi masa lapang la katakan... hihihi

aku slalu tgk cte ni mse kul 11.00pm-12pm... tp, msa btoi dia kul 6.30pm-7.30pm... aku ta berkesempatan na tgk mse tu, almaklumla waktu MAGHRIB... so,paham2 je la k.. skg aku nga tgk bru episod 15.. kira ok la tuh kn..??


ok, selamat menonton... daaaa....

wasalam...-FIY1207-

Friday, June 11, 2010

result forecast..

salam...

na bgtaw, result 4cast da kuar... ALHAMDULILLAH... tercapai jgk hajat aku na sambung degree trus awal julai nnt... heee.... aku lpas 3 pointer.... mmg besyukur sgt2la....

maths : A-
fizik : B-
kimia : B+

begitu la result aku 4cast aku... aku ta de la pndai sgt... besa2 je... tp, aku keciwa cket r result math aku.... target A... tp dpt A-... myb rezeki takat tu je kot... Allah na suh aku usaha lebey msa sambung degree nnt..=))

aku bernazar bla dpt sambung degree... nazar aku ialah, aku suh mak aku wat pulut kuning bg kt adik bradik aku kt kampung ni... jadi la... kgpon, mak aku mmg niat na wat sbb anak kakak aku, NAJLA ZAFRINA, da kuar ospital... so, buat la skali... petang ni bru na bungkus na bg kt org2,, tu mak aku blik keja...

hmm, aku hrp sgt, aku dpt kuatkan smngt aku utk sambung degree nnt....

SARJANA MUDA SAINS MATEMATIK TULEN

moga2, aku dpt tabahkan hati aku bljq kos tu slama 4 thun.... ameenn....=D

wasalam..-FIY1207-

muvi 1... LAGENDA BUDAK SETAN...



assalamulaikum.... post aku kali ni berkenaan dgn pengulasan muvi LAGENDA BUDAK SETAN... aku tw bnyk da bnyk blogger yg ulas cte ni, tp aku na gak cte kt korg2 yg bca blog aku... ske ati aku la an? blog aku.. pnye pasal aku lar... ^.^

first prsn aku ble tgk muvi ni, tersentuh la hati kecil aku ni... begenang la jgk air kt mata aku ni, tapi air tu ta jtuh pon kt pipi comel aku ni... aku ta menangis la.... ta de la jadi org sebelah kawan aku, siap bwk kuaq tisu g... haih, tacing gla....

aku cte cket2 je k... na taw full story, pi la tgk sndri kt pggung wayang yg berdekatan...

ok, cte ni sal sorg mamat yg nme akasyah a.k.a budak setan kt kolej dia... ape bnde tah nme kolej dia tuh... insiden yg bwk dia kenal ngn ayu, sorg awek cun yg bru dftr kt kolej dia ni, si kasyah letak cicak dalam tin coke si ayu ni... pastu, ayu tesedak, n kasyah pon save la ayu ni....

becinta pnya becinta, kasyah kna wat kajian kt pedalaman... bepisah la sat ngn awek dia ayu ni... malang nya, mak ayu ni suh ayu kawen ngn azmi, ex ayu dulu sbb mak ayu bnyk tehutang budi ngn azmi... azmi ni lak prngai kalah si budak setan tu... men pmpuan sana sini...sayang mak pnya pasal, ayu pon kawen la ngn azmi tu... msti la ta bahagia kn?? kna kawen pksa..

lps tu, ayu kna pkul ngn azmi sbb ayu dok sbut2 nma kasyah lg... bengang pnya pasal, ayu bwk keta cam org naik hantu, pastu eksiden... muka dia hancus... na elok blik, ayu bt plastic surgery... pastu ayu becerai ngn azmi..

sthun kmudian, ayu jmpa blik ngn kasyah.. becinta la blik smpai na kawen... jeles thp gaban pnya pasal, azmi pkul ayu smpai ayu ilang ingatan...

susah gak la kasyah buat ayu na ingt dia blik.... tp, kasyah ttp berusaha dmi cintanya pd ayu....

at last, kasyah ngn ayu kawen.... tp, ajal maut di tgn Allah.. ayu mninggal masa melahirkan anak... tggl la kasyah ngn anak perempuan dia... sekian.......

tp, story yg aku cita ni bkn full story... ada satu watak nama suzana ngn amelia... na taw, pi la tgk sndri... bg yg dah taw, ta pe la, kita sama2 taw k... heeee


yg aku geram thp cipan bin panda ni, adala sorg mamat sblh aku ni... hmm, muka bleh thn.. tp, ya Allah, penyibuk na mampos!! hey, ikot ska ati aku la na kata ap pon... yg hg na sebok sgt pasaipa?? bknnya kita kenai pon..!! huh!!

p/s : ok la kot aku ulas muvi ni... aku tade bakat pon na ulas2 ni.... klau kira2 math tu bley la jgk... heeee

wasalam.. -FIY1207-

Wednesday, June 2, 2010

update.....update....

assalamualaikum wahai suma pnduduk bumi yg bca blog aku neh..=p

lma aku ta update blog aku nih... bukan pemalas, apatah lg penyegan, tp kurang rajin cket la... ad idea, tp mls na transfer msuk.. hihi...
aku da cuti.. act, da lma da pon stat... tp, ari jumaat lepas bru blik penang... lps smnggu aku dok umah abg aku(dgn adek kak ipar aku skali)...hehehe... twu knpa aku gelak, hmm, phm2 sndri la yea...;)

spnjg aku dok slngor uma abg aku tuh, ad la bbrpa tmpt aku g.. act, ta de la jln2 sgt... yg btol aku jln2, aku g times square ngn my sis n her fren, kak iqin..(dua2 kpla brutal, msokla aku skali)..pi pkol 3.30 ptg, blik kul 8 mlm.. pastu mkn nasi ngn tomyam... sbb lapar...

pastu ari yg slbihnya, aku dok je la umah... jadila jap suri rumahtangga yg mmg ta da tauliah..hahahaha

ari kamis mlm, betolak blik penang(adek kak ipar aku ikot skali..wee)... blik penang cam besa...tada ap2 pon yg jadik..kuikuikui

hmm, sbulan dok umah... mcm2 yg aku na wat yg mmg pasti aku ta kan jd kenyataan.. kurang rajen la katakan..

tp, yg pasti akan jd knytaan, aku akan g tgk muvi yg sprti brikut :
1. prince of persia
2. lagenda budak setan
3. kecoh betul

nnti aku da tgk, aku jd pengulas cte2 td kt cni ekk..

okeh, idea aku da abes untuk post yg ni...

shingga brtemu di lain post..

wasalam..-FIY1207-