Friday, February 25, 2011

HAPPY BESDAY BLOGGER TEGAR :)

salam.. :)

sekarang jam kat lappy aku da menunjukkan 2.25 am.. awal lagi kan..? grr~

aku tak ngantuk lagi ekceli.. malam ni aku blogwalking sampai lebam~ *ayat klise seorang blogger* haha

untuk memenuhi permintaan seseorang, oke la.. aku wish,

HAPPY 24TH BIRTHDAY~!



tuan empunya besday diberi nama AHMAD FIRDAUS. study dekat UTHM, jiran a.k.a adik universiti aku tempat aku study, UTM.. dia amek kos kejuruteraan awam.. juga seorang blogger..

aku kenal dia ofkos la thru lama sosial dan sesawang blog dan fb.. pada pendapat aku la kan, he's sporting, even aku tak penah jumpa dia.. :)

tak salah kan kawan dengan orang yang kita tak penah jumpa.. ngee~~

aku tau la dia study civil engine kan, nama blog dia pon nak nama civil jugak.. memang kalau dia tak jadi civil engineer nanti, aku tatau la kan.. haha

ni blog dia.. korang korang terjah la ea.. :)


dia da 24 tahun, aku baru 18 nak masuk 19.. jauh kan jarak umur...?

jangan salah faham oke.. haha

ekceli, aku segan bila dia panggil aku sifu~ *ayat cam bajet lak en*

kalau tak caye, tengok ni....

klik untuk tumbesaran
kan? kan? kan?

hmm, cukup sampai di sini sahaja ea wish besday untuk budak awam ni.. :)

ok bye~!

nota jari kaki : budak awam ni ada ade kapel ea~! :)

BLOG PINK~!

salam to all readers.. :)

aku da habis test C Programming.. mood nak blogging and blogwalking semakin membuak buak.. :)

entri aku kali ni pasal blog pink.. kena tag oleh princess aku, amira ramli... aku agak rabun warna mata dia da teruk kot.. pink ke blog aku..? aku nampak cam oren jek... tapi, da kena tag, bedal je la....

sweet kan..? *perasan sendiri sekejap*

aku suka header template aku ni, sweet je aku tengok.. ada bunga besar seketul, ada bunga kecik berketul ketul,ada butang seketul, ada tali berjuntai... cam cantik je.. 
aku tak berapa nak minat letak gambo aku beso beso kat header sebab aku sedar aku tak cantik.. muka tak flawless.. bla..bla... *ayat nak tacing*

okeh, kembali gedik dan ceria...

segmen blog ni datang nya daripada blog yang tak asing lagi,


pink...? dulu aku sangat sangat TAK suka kaler pink nih.. sebab, bagi aku, zaman dolu dolu la, 

PINK-ITU-GEDIK

tapi, semakin aku meningkat dewasa remaja nih, pink tu macam cantik pulakk aku tengok... pastu, terus la aku tukar pepsi persepsi aku terhadap kaler pink.. iaitu,

PINK-ITU-SWEET

sekarang, serius, banyakkk gila barang barang aku kaler pink.. botol air, sepit rambut, tali kad matrik pon nak pink, cadar jangan cakap la, fully pink! even, helmet aku pon kaler pink... :)

ekceli, aku tade cite spesifik pasal aku suka kaler pink ni.. aku just, naturally likes pink.. tapi, one of the reason aku suka kaler pink sebab, cik buncet aku pon suka kaler pink~! 

susahkan nak tengok laki suka kaler pink..? kalau ada yang suka pon, mesti dia tuuu jambuu or lembuttt...
btw, pelik sangat ke laki minat kaler pink..? bagi aku, macho jek aku tengok laki minat pink.. maybe sebab pink tu nampak sweet kot.. *aku tak cakap cik buncet aku macho*

hmm, tu je kot entri berunsurkan cecite cite pink aku.. aku nak tag kawan se'pink' aku.. *pink la sangat kan*



cukup syarat je la ea aku tag kat dua orang.. (penat tau nak cari blog member blogger yang kaler pink dengan line berukband yang macam siput..!)

ok bye~!



Wednesday, February 23, 2011

aku tak suka perasaan ni. noktah!

assalamualaikum.


malam ni aku rasa cam nak nangis.. tak suka!! tak suka!! tak suka!!!!!
aku habis meeting pesat pukul 12 tengah malam.. hmm, tak kesah la habis lambat sebab start pun da lambat.. 
tapi, aku rasa cam hangin jekk malam ni.. tanpa sebab.. betul, aku selalu je nak hangin takde sebab..
khamis aku test C Programming.. aku cuba sedaya upaya aku untuk fall in love dengan subjek ni, tapi, sory der, aku gagal.. satu hape pon tak masuk dalam kepalaotak aku bila bukak buku ni.. :'(

kepada orang tu : awk takde mood tu da efek sy skali.. tak suka la cam ni.............. :(

hujung minggu ni program HARUS'11.. hujung minggu depan ada dinner... hujung minggu depan lagi sekali ada WAVE CAMP.. bila aku nak balik...????

serius, aku betul betul homesick.. tak kesah la orang lain nak kata apa pun.. janji aku tak kacau orang..

H.O.M.E.S.I.C.K ---------> N.A.K.B.A.L.I.K.R.U.M.A.H

dah dua malam da aku rasa cam ni... sume ni sebab aku tido banyak petang tadi... S**T!!! bole tertido tak pegi training netball.. *menyirap dengan diri sendiri*

nak study. nak study. nak study. tolong la, aku nak study. tolong bagi semangat dekat aku..

*entri ni sangat tah pape*

*perasaan bercampur baur semasa taip entri ni*

*sekadar meluahkan apa yang terbuku di hati*

ASTAGFIRULLAHALA'ZIM.....

nota jari kaki : seriously, i miss NOOR SYAHADAH so damn much!!


Monday, February 21, 2011

bersenang senang lepas test

assalamualaikum... *tak jawab dosa*

rindu! 
rindu dekat bloggie aku ni.. da lama aku biar bloggie aku ni bersawang sawang... sory la aku jarang update sekarang, aku busy sangat sejak dua menjak ni.. aku baru je abis 2 test, LINEAR ALGEBRA & MATHEMATICAL METHODS... aku tak mau cakap pasal test tu sebab aku tau memang hampehh je result test tu nanti...

time to enjoy!!
semalam, abis je test, aku, fara, nisha, ida dengan sue dengan lincah nya terus ke jusco tebrau city.. meronggeng time~!! 

*maceh pakcik google*
happy dohh tak sesat dah masa nak datang sini.. aku la yang kena kenal jalan walaupun bukan aku yang drive... *gian nak drive ni*

okeh.. wajib ye kawan kawan bergambar sebelum ke mana mana..

petak vs bulat


sesudah sampai jusco tebrau..



kereta sewa buat hal tengah jalan sebab pakai security.. sengal kan..? aku baru first time jumpa kereta ada security macam tu.. kena scan pakai kad ala ala pokemon.. 

sampai sampai je, terus serbu panggung wayang nak cari beli tiket memandangkan masa tu da pukul 3.30 petang.. aku nak sangat tengok movie 127 HOURS... tapi, takde dekat situ.. *sedih sekejap*

oke, ceria balik.. kat bawah ni poster cite tu...

nak tengok jugak!
cam best je aku rasa cite ni... tapi, tade rezeki aku... hmm, aku pun tukar cite lain... cite nih...
*ce cite ce cite*

abg jason tu sangat smart ye :)

best jugak.. tak salah aku pilih cite.. tapi, nyirap jugak ah amoi kat kaunter tu.. dia bole tanya kitorang da cukup 18 ke belum.. 3 kali lak tu dia tanya.. *sumpa nyirap*
muka aku ni tak nampak macam da lepas umur 18 tahun ke..? *bajet budak budak lak kan*

5 tiket untuk 5 orang :)

lapar :(
cite ni 18 tahun ke atas je yang bole tengok.. sebab banyakkkkk gilaaaaa scene kejam.. kejam ye aku ulang, bukan lucah... sangat real nampak mamat jason kat atas tu bunuh sorang sorang orang yang dia kena bunuh.. nasib baik aku tak cepat loya macam f***n*****.. :)

lepas tengok wayang, pegi shopping~!! da lama aku tak buat soul teraphy nih.. sekali sekala manjakan diri dengan shopping tak salah kan..? *aku rasa macam selalu je aku buat*

comel kan ? patung kecik tu ade dekat fon aku, yang besar tu dekat kasut..

 *vincci outlet*
bergambar di cermin sambil silang kaki.. *stail baru*
mataku da bepinau tengok kasut banyakkkk gilaaa
:)

aku nak kasut ni.. tapi takde saiz.. :'(

comel comel comel sangat!!!!

beli kasut yang tengah try tu.. kat summit :)
tujuan yang tak berapa utama aku keluar meronggeng sebab nak cari kasut.. *mak, kasut hitam yang tutup tu da koyak, so, kena beli lain.. :)*

mak dengan ayah aku sangat anti bila aku beli kasut baru.. ye la, asal keluar je, mesti beli kasut.. ni semua kakak aku yang bawak propaganda beli kasut setiap kali keluar.. haish...

lepas tu, acara utama yang wajib aku buat bila keluar meronggeng..

tadaa~!!

bergambar di cermin.

cermin lagi :)

fara , sue yang sangat SENGAL!

aku tade :)

pipi belon :)
kali ni, da tak tangkap gambar guna fon.. sebab fon da macam hidup segan, mati pun segan jugak.. *haih*
tunggu masa yang sesuai nak tamatkan riwayat fon aku ni.. tapi, aku sayang fon ni.. sayang sangat... banyak memory aku dengan fon ni.. *tacing sekejap*

ayah, nak tukar fon.. :)

oke, sambung bergambar balik.. entri aku akan dipenuhi dengan gambar sahaja kalau aku ronggeng kat mana mana..

cun kan..? poster kat sebelah tu laa...

ehem :)

sumpa sengal gambar ni!

banyak sunglasses/shades/rayban kat sini
 setelah penat gedik bergambar, kitorang rehat dekat vincci sebab nisha nak beli kasut jugak..

inilah teman teman seronggeng aku.. :)

suhaila @ sue

syahida @ ida

fara nabila @ cik nab
nisha nadhira @ nisha

budak budak hyperactive :)
and, finally, the owner of the blog :

:)
sekian entri ronggeng untuk kali ini.. selamat tidur.. :)

ok bye~!

nota jari kaki :
  1. esok pilihanraya kampus.. aku nak jadi anti politik kampus bole tak..? @.@
  2. nak skype~! yippie!!















Sunday, February 13, 2011

minggu yang sangat TAK seronok

salam untuk semua...


da lama kan aku tak update bloggie aku ni..? last entri pada 4 Februari.. ari ni da 13 Februari.. =.=

minggu ni sangat TAK seronok bagi aku... sebab sepanjang minggu ni aku demam + batuk + selsema + sakit tekak.. full pakej kan aku kena serang..? selalu kalau aku demam, batuk dengan sakit tekak tak sakit skali.. tapi, kali ni, suma aku dapat.. hamekk kau~

ekceli, aku nak cite pasal perjalanan cuti CNY aku minggu lepas, tapi, cam tak cukup masa jek nak story story kat sini serta nak upload upload gambar... nanti bila aku da senang senang and da banyak sangat masa yang tak terguna, aku post entri tu k.. :)

mak, nak balik bole....? *muka mengharap*

*maceh pakcik google*

minggu ni aku homesick.. serius, takde nak tipu tipu.. aku nak balik penang ye, bukan balik kl.. aku tak rasa nak balik kl... =.=

sepanjang minggu ni cam haremm useless jek aku rasa... tutorial math method dengan DE yang KONON nya nak siap kan masa cuti minggu lepas, hampehhh.... merangkak rangkak jek aku buat mende alah tu... pehal ah dengan aku minggu ni...???

minggu depan, aku ada 2 test.. ulang ye, 2 subjek yang nak buat test minggu depan.. LINEAR ALGEBRA & MATHS METHOD... LA aku bole tahan lagi, tapi kalau MM tu cam nak potong kepala jek.. korang korang readers aku yang tersayang ni, doakan aku cemerlang minggu depan ea.. :)

hmm, aku tengah pening pening tenuk pikir pasal jadual hubungan etnik tu.. kejap hari khamis, pastu tukar hari selasa pulak.. kalau da konfem hari selasa, mati la aku.. da la hari selasa jek yang ada gym netball.. cam ne aku nak cakap kat kak mah..? da banyak kali sangat da aku tak pi training pasal etnik ni ah.. bole lagi ke aku nak tukar section etnik tu...? eeee....tak suka nya rasa macam ni!!!! (suara paling gedik... menyampah aku!)

sesapa yang terbaca or sengaja baca blog aku ni, especially entri ni, tolong bagi semangat kat aku bole nak teruskan hari hari aku yang akan mendatang dengan hati yang tabah..? *ayat tak bole blah kan?*
aku rasa down bila tengok orang lain study sampai tido peluk buku + tuto diorang banyak yang da siap.. bila aku nak jadi macam tu..? 

hmm, entri aku kali ni sangat mengarut dan takde hala tuju.. sekadar meluahkan apa yang aku rasa.. da kata blog aku kan.. so, suka hati aku lah yea~

k la, nak pegi menternak lemak.. aku pelik, orang lain demam selera makin kurang, aku demam nak makan je aku rasa sepanjang masa.. *bila nak kurus?*

ok bye~!

nota jari kaki : 16 hb ni besday kakak aku.. selamat la aku da sambut besday bundle 5 orang sekali masa celebrate besday abg 29 Jan ari tu... thanks cik buncet sebab join sekali~! hehe.. ape ye rase awk ade dalam kalangan adik beradik sy..? *sayang awk :)*





Friday, February 4, 2011

isi masa lapang :)

salam hari jumaat.. :)


oke, hari ni hari jumaat... semua kaum adam kena pegi masjid untuk solat fardhu jumaat.. wajib tau!!

aku sedang bermastautin di kelantan sekarang.. kat bachok.. ouhh, sangat jauh perjalanan semalam.. sampai sampai je terus salin baju hantar kazen aku pegi akad nikah.. alhamdulillah, da selamat da kazen aku tu jadi suami orang..

naim

sarung cincin
sory, aku tak dapat nak sajikan banyak gambar sebab kamera ada dekat orang lain.. sekarang aku tengah tunggu kaum kaum adam ni pegi solat jumaat sebab kitorang kaum kaum hawa ni nak bersiap siap macam pengantin nak hantar pengantin.. :)

merujuk kepada tajuk di atas, aku memang tengah isi masa lapamg dengan update blog sekarang ni.. aku ingat da tade masa nak bukak laptop, tapi banyak pulak masa terlebih kat sini.. masa lebih tu semua orang tidur, aku je yang hidup.. *ajaib gila aku tak tidur*

ouh, aku ada layan satu video ni.. korang penah dengar pasal NAJWA LATIF? aku penah dengar, tapi aku baru je layan video dia kat youtube.. aku paling suka video ni..

grenade (cover) - najwalatif



sangat sweet dohh~!!

popular jugak la si najwa latif ni.. even CIKEPAL pon penah tulis pasal najwa ni.. dia comey.. *tetiba jek*

oke, nak siap + makeup over over jap.. sehingga kita bertemu di lain entri ea.. daa~~ :)

ok bye~!

nota jari kaki : tengah malam ni nak pi wakaf che yeh.. nak pi bagi habis duit kat situ.. haha :)

Thursday, February 3, 2011

esok permulaan hari yang penat..

salam u olls~~~


esok khamis.. esok pag pagi aku da gerak pegi kelantan.. kazen aku kawen.. jauh tuuuu.. kat kelantan.. nama tempat kubang telaga... tapi mmber aku sebut kube tlago.. haha.. lawak lak aku dengar...

cuti minggu ni aku travel je keja nye... 

JB-->KL-->PENANG-->KELANTAN-->KL-->JB

tangguh lagi niat nak buat tutorial math method dengan DE..

maybe esok sampai ahad aku tak online... bermakna selama tu jugak aku tak update blog.. nanti da balik jb, aku sajikan gambar gambar kazen aku kawen oke~! *nak tunggu aku kawen lambat lagi*

malam ni malam last aku tido atas katil empuk aku.. *macam takde point je aku tulis mende ni*

ekceli, aku tunggu detik 12 tengah malam...

aku nak wish, 

HAPPY CHINESE NEW YEAR 2011...


&

HAPPY 5TH MONTHIVERSARY MY LOVELY DEAR BUNCET~!



to BUNCET : sy sayangkan awk.. sy rindukan awk.. sy doakan awk cemerlang dalam final exam awk minggu depan ea.. gud luck and take care sayang! :)

tu je nak tulis.. ok bye~!

nota jari kaki : mood nak packing baju da hilang.. mood blogwalking semakin membuak-buak... kalau aku terus online, memang dapat maki free la malam ni. haha :)



Wednesday, February 2, 2011

ayah aku ada blog.. :)

salam untuk semua...


berdasarkan tajuk di atas, ayah aku da ada blog~! 

ekceli, ayah aku da lama ada blog.. cuma tak berkesempatan nak tulis.. tu je..

mari kita lihat ramai ramai blog ayah aku tu.. cekkidout~!


nama blog ayah aku ni, SEUNTAI MUTIARA.. baca pun ala ala sastera kan..? mestila.. dulu ayah aku ni cikgu bahasa melayu.. kat mana da tak ingat.. *sory ayah*

meh sini aku story sikit pasal ayah aku yang terchenta...

nama diberi YUSSOFF BIN JOHAR... umur 56 tahun pada 15 MAC 2011.. besday ayah aku sama dengan besdar anak sedara aku yang NAJLA ZAFRINA tu.. pastu ayah aku da pencen pos malaysia... hmm, tu je la serba yang memang sedikit aku bole story kat sini..

ayah aku baru nak berjinak jinak dengan dunia blogging ni.. memang sure content content blog ayah aku ni akan dipenuhi dengan bahan bahan ilmiah.. 

da banyak kali ayah aku suh aku tulis benda benda ilmiah sikit dalam bloggie aku ni, tapi aku tak reti.. bloggie aku ni memang untuk suka suki dan merapu sahaja.. :)

berikut adalah url blog ayah aku..


korang rajin rajin la melawat ea.. tapi, ayah aku tak selalu update sangat sebab busy.. ala, aku anak dia pun busy, ayah aku mesti la lagi busy dari aku kan..? *tak da kena mengena*

oke, samapi di sini promosi blog ayah aku yang terchenta.. aku bagi korang tatap gambar ayah aku yang ada dalam blog aku je la ea.. cekkkidout~!



sekian...

ok bye~!

nota jari kaki : tak da nota hari ni.. :)

25 Random Facts About Me .

salam to all readers.. :)

malam ni aku rajin sikit nak menaip.. so, bila aku da rajin, aku nak jawab tag yang aku kena tag..(ayat cam KEL kan?)
sorang blogger comey da tag aku..nickname dia choki... aku rasa dia mesti comey sebab blog dia sumpa kiut.. tapi choki ni da berpunya.. no no no ngorat oke.. :)
eh, aku ni nak jawab tag ke nak promote orang yang tag aku...? hmm, tak kesah la.. blog aku kan.. suka ati la~

"Once you have been tagged,you are suppose to write a note, with 25random thing, fact, habits or goal about you. At the end, choose 25 people to be tagged. You have to tag the person who tagged you. If I tag you, it's because I want to know more about you. Your cooperation is highly appreciated."(copy dari blog choki sebab choki pun copy dari blog aini... hehe..)

  1. anak perempuan bongsu @ anak last yang saaaannngggaaaatttt sayang kan family nya.. :)
  2. ahli keluarga paling pendek kurang tinggi dalam family ---> 151 cm
  3. baby paling berat dalam family bila lahir ---> 3.96 kg
  4. suka shopping tapi kena shopping dengan my sis sorang je, sebab aku tak pandai nak pilih pilih barang segala.
  5. sangat benci dan paling tak suka menunggu tak kira la beratur nak amik duit kat atm or tunggu no giliran dekat bank.
  6. suka sangat bercakap, laju plak tu.. selalu kena ulang cakap dua kali nak bagi orang faham
  7. suka sangat baca blog CIKEPAL.. selalu berharap dapat jumpa dia masa aku turun kl tapi setakat ni, hampa je yang aku dapat. :(
  8. suka pakai shawl dan belagak cantik dan kiut macam FATIN LIYANA dan IRINE NADIA.. (sumpa dorang ni sangat comey bagi aku)
  9. tak boleh pakai jeans sebab nampak gemuks walaupun budak budak blok aku kata aku kurus.. (dorang nak sedapkan ati aku je tu)
  10. study dekat UTM JOHOR BHARU tapi tak best sebab shopping mall kat johor siyes tak best..
  11. selalu berangan macam orang da keja, ada keta sendiri, umah sendiri, anak anak yang kiut macam aku.. padahal study first year pun tak abes lagi.. :)
  12. suka sangat kucing tapi tak suka bela kucing.. pemalas nak buang najis najis mutawasittah kucing yang aku bela.. haha
  13. semakin jatuh cinta dengan dunia blogging dan semakin pudar rasa cinta aku kat fesbuk.
  14. tak suka abiskan duit mak ayah aku bila nak balik penang dengan flight. sebab tu aku rela naik bas transit kl dulu. pastu baru balik penang. (anak solehah kan aku ni? amin...)
  15. tengah menjalankan misi nak tukar fon baru ---> NOKIA C6-00
  16. teringinn sangattt nak photoshoot... :(
  17. aku anak bongsu tapi budak budak blok aku cakap aku ni macam anak sulung.. *konpius*
  18. join u-team netball tapi aku rasa sangat tak layak sebab ketinggian aku paling rendah.. sedeh.. :(
  19. kepalaotak aku jadi gila bila ada sekali dengan budak budak yang bernama NUR FARA NABILA dan NUR AMIRA.. dorang dua ni rumate.. 
  20. sangat obses dengan coklat tapi kena jadi anti-coklat sebab badan membesar dengan galaknya hanya kerana coklat.
  21. sangat suka pink padahal dulu aku memang anti gila babi babas dengan kaler pink.. (padan muka, sapa suh anti sepenuh ati? haha)
  22. benci gila dengan penipu walaupun orang tu tipu aku main main.. haish, tipu jugak kan? tipu tu kan dosa.. :)
  23. masa makan ikut suka aku.. bekpes aku selalu pukul 12 tengahari paling awal kalau time cuti..
  24. obses dengan waffle.. peanut butter + chocolate.. :)
  25. sayang sangat sangat dekat BUNCET aku!

dah, penat aku pikir 25 fakta pasal diri aku.. fakta ni, bukan auta tau! oke, aku nak tag 25 orang lak..

cekkidout~!!

  1. http://mantegakacang.blogspot.com
  2. http://uzairkate.blogspot.com
  3. http://haziqahbarom.blogspot.com/
  4. http://suzajudin92.blogspot.com/
  5. http://otakkataituini.blogspot.com/
  6. http://www.twotwotenninethree.blogspot.com/
  7. http://syarina-itsmything.blogspot.com/
  8. http://aliasyg.blogspot.com/
  9. http://dairysicikwanie.blogspot.com/
  10. http://ouhaiza.blogspot.com/
  11. http://mrpapayahero.blogspot.com
  12. http://adewkyuyueaffens.blogspot.com/
  13. http://cobaltchloride.blogspot.com/
  14. http://dedemylife.blogspot.com/
  15. http://telagaputihworks.blogspot.com/
  16. http://dyeiyazinnirah.blogspot.com/
  17. http://izykatakausewel.blogspot.com
  18. http://yunykhoo.blogspot.com/
  19. http://fantasikubermula.blogspot.com/
  20. http://sipenyapuburuk.blogspot.com/
  21. http://livelaughloveofaida.blogspot.com/
  22. http://neodanish89.blogspot.com/
  23. http://platunkhaz.blogspot.com/
  24. http://nurulainsyahirah.blogspot.com/
  25. http://dakpipimerahmimey.blogspot.com/
fuhh! selesai jugak.. bukan senang nak jawab tag ni ea.. baru aku tau.. 

aku da dapat warning suh tutup laptop.. =.=

ok bye~!

nota jari kaki : esok semangat nak bangun awal.. sebab ari last duk umah kat penang.. tak best nya.. :(