Friday, May 21, 2010

bermulanya kisah......

assalamualaikum...

jam di dinding laptop mnunjukkan 3.01 am... mata aku stil ta nk tido.. tp aku cam da mngntuk..(mrepek kn)

boring... da first word dat appear in my head when holiday starts... okeh, aku da mula cuti pas abes asasi 5 bulan yg berjaya wat aku 3/4 gila... time 2 enjoy n TIDO puas2... tp skg ni aku ta tido2 ag...

tada idea na mrepek sbb da tgh mlm... tp na jgk tulis blog awl2 pagi ni.. lntk ko la blog.. naseb la kne dgr kemrepekan aku neh...

act, aku na cte sal life aku kt utm slama 5 bulan... 5 bulan yg pnoh ngn kegilaan, kesukaan, kedukaan, kemrepekan dan sgala ke...an dlm dunia nih.... tp, apsal r...? KEMALASAN YG AMAT SGT MELANDA DIRI AKU....

tape la wahai blog, ecok la aku start luahkan bnda2 yg aku na luah tu..(bkn dri dlm perot tw)...
esok kte date k... na tido... papai... nyte....

wasalam..-FIY1207-

p/s : memang ntah pape aku tulis kt ats tuh!!=))

Monday, May 17, 2010

my brain is dead..

salam....

well, aku bru abes exam physics 1 a.k.a last paper physics... abes je exam, trus dtg psz n tulis blog ni... sbb, sgt tnsion!!

okeh, soklan dier ad 8 n kne plih 4.. nmpk cm sng kn..? hmm, nmpk mmg la sng.. typ soklan dier, perrghh!!! (pkir sndri r)

kebolehan mnjawab aku hny 2/5 dripda kebolehan aku berfikir...
kebolehan aku berfikir plpk, 1/10 dripda kebolehan aku mnjwb....
amacam, hebat x aku..? hahaha

ucapan aku yg prtama, aku na mntk maaf sgt2 kt mak ssb aku ta ley jwb exam td... huhuhu
second, na mntk forgiveness bnyk2 kt lecturer2 physic aku sbb aku men2 gle dlm klas dia...huh, padan muka aku...
last, aku na ckp padan gle muka aku sbb balaja men2 trutamanya physics... hambek ko, ta ley jwb exam..

wwwwwwwwwwwwwwuuuuuuuuuuuuuuuaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

okeh, aku kne mind set blik minda aku dgn mngatakan PHYSICS IS OVER... ku ta kan blaja lg bnda alah nih spnjg idop aku pas nih..(sbb aku amek math pure)

tolong, tolong, tolong..... aku na nangis sbb physics td........

let bygone be bygone... but da past will put me into disaster in my future...huh!=.="

life must go on.... okeh, i will forget every single thing bout PHYSICS...

1 paper to go... calculus.. subject dat can kill me a.ka. killer subject...

wish me luck yea guys!!=D

wasalam...-FIY1207-

Saturday, May 15, 2010

-my sahabatsss-





AIN.AMELIA.AISYAH

SAYA SAYANG MEREKA.

MEREKA INI SAHABAT SAYA.

BESTRIEND FOREVER...=D

Wednesday, May 12, 2010

physics 2 is OVER now!!!

waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...................................................

assalamualaikum....

hmm, tulisan kt atas tu bnda prtama yg aku pkir na wat pas abes phy 2 td... tp, ta kesampaian sbb bnyk bnda yg mghalang... hlngan yg utama sbb ta de tmpt yg sesuai n perut lapar suda....=p

okeh, physic 2 da abes... cye tya cye...? tapi, sgt HAMPEHH ble aku jawab td.... mmg mcm KEL***..... tolong la, soklan konsep pnyala bnyk, formula satu habuk pon ta bg, pastu aku pon, goreng berempah masak lada hitam la soklan tu....

mind set aku sblum exam : okeh, soklan physics ta susah kalau aku study.... okeh, aku study mcm na rak n tgu msa na mletopp je kpla aku ni....

mind set aku sblum msok dewan exam : okeh, exam ta la susah sgt sbb aku da study mmg cam na gila.... BISMILLAHITAWAKALTUA'LALLAH....

mind set aku pas kuar dewan exam : okeh, PHYSICS MMG SUSAH TAHAP CIPAN BIN PANDA....

kpda sekalian rkn2 aku yg bakal blaja phy ta kira la kt mtrik or memana je, tolong faham subjek tu btol2, jgn jd cam aku, last2 minit bru na phm suma... phm mmgla phm, tp bla tgk soklan exam, aku rsa cam aku mmg ta blaja pape kt utm ni.....huh... dugaan...

okeh, aku still akn truskan perjuangan utk next papers... statistic, physics 1 n calculus...
gudbye physic2 for 4ever.. hihihihi.....

wish me luck yea guys!

wasalam...-FIY1207-

Tuesday, May 11, 2010

ketensionan!!!!

Assalamualaikum..... (bg salam la plak)

sprti yg sedia mklum, mggu ni mggu final exam aku.... aku ta de la tension sbb exam.... besa2 jek...
tp, hari ni, thp TENSION aku mmg da melampaui batas.... dan aku ta thu sbbny... sedey pon ad, cnfius pon ad... serabut, lg la ad....

okeh, esok exam final physics 2... tp aku stil berblogging skg ni... mmg aku brani mati ar bt mcm ni.... na bt cm ne, aku mmg tension sgt2....

plis, sumbody help me 2 reduce my tension neh...='(

Ya Allah, Kau tabahkanlah hati aku, Kau kuatkanlah semangat aku utk tempuhi hidup yg smkin hari smkin mncabar ni... Kau tenangkanlah hati dan jiwaku ini... sesungguhnya aku berada dlm keserabutan yg amat sangat.... aku ni hnya seorang hambaMu yg sngt hina lg lemah...
Ya Allah, Kau ampunilah dosaku, dosa kedua ibu bapaku, dosa guru2ku, dosa adik-bradik ku, dosa rakan2ku, serta dosa sekalian umat Islam yg brada di atas muka bumi ini.... Kau bukakanlah hati rakan2ku, Kau bimbinglah mereka ke jalan yg benar, Kau kembalikanlah mereka ke pangkal jalan...
Ya Allah, Kau berikan lah kemudahan kepada kami semua untuk mnjawab peperiksaan akhir yg bakal menentukan arah tuju hidup kami pada masa hadapan.... Aku memohon kepadaMu Ya Allah..... Ameennn.....

smoga aku dapat lalui hidup ini dgn hati yg tabah dan tenang....=)

sekian...

wasalam... -FIY1207-


Monday, May 10, 2010

foundation mathematics....huh!

dgn bangga nya aku tulis nme subjek tu pnjg2 kt ats... hehe...
hampeh? ta puah ati? gmbira? sedih? or biarkan je prasaan aku psal exam math yg aku da jwb td.... aku ta thu la berbaloi ke x aku study cam nak rak blaja math ni, tp jwb td cam ala kadar je... adus.........serabut siot kpla aku neh!!!tp, i hd done my best... yg slbihnye, aku awakal je la kpd Allah SWT... Dia lbih mngetahui ap yg trbaek utk aku....=)
chaiyok2 farah!!!! ad lg 4 paper pas neh!! da, ta yh na pkir bnda yg da lps..(sj na bg sdpkn ati)....
okeh!!! aku akn truss berusaha dan usaha utk 4 paper yg strusnya!!!

physics 2 : FOBIA BLA AKU DGR NMA SUBJEK TUH...
statistics : CAM KONFIDEN BLE JWB EXAM, TP BLE DPT RESULT, HAMPEH..... CARELESS
BNYK SGT!
physics 1 : LECTURER SUBJEK NI MMG TRBAEKK WOKK!!!
calculus : HMM... NO KOMEN!=))

wish me luck yea guys!!
salam...-FIY1207-

Sunday, May 9, 2010

Happy Mother's Day!!!


hmmm... ari ni ari ahad.... ari ni ari ibu.... smlm, kul 12.30 am, aku da wish kt mak... CAMAT ARI IBU MAK!!!! huhu... rndu sgt kt mak.... almaklumla, ta penah jauh dri mak sejak kecik.... haha=D
bnyk sgt pengorbanan mak utk kitorg 4 bradik.... ta trcakap la btpa bnyk nya.... mak sgt pndai masak.... modified makanan pon terer jgk... klau ad lauk2 knduri yg bwk blik umah(slalu dri ofis mak la), mmg jarang la ad yg sedap,,(catering, thu2 je la kn..=p), so mak pon modified habis2an makanan tu... fuh!! sedap tros!! hahaha
skg ni, bru aku nmpk yg mak btol2 hepi... hmm, cucu mak da na msok tiga, luqman haikarl yg smkin buas n smkin cerdik, najla zafrina yg bru na knl dunia, n coming soon adek luqman... haha, bla ingt blek, da smkin ramai ek ank buah aku... n pnggilan utk aku mcm biasa, maksu... hmm, boley lar...
ALHAMDULILLAH... kehidupan mak smkin senang skg... 2 anak da kja, 2 ag still study...(study pon dpt biasiswa)... ta la bnyk sgt na kna tnggung...=D
mak sgt kuat! hehe, jgn salah faham kuat tu aper... kuat d cni brmksud, ari2 mak g kja naek moto... bknnya dkt tw... kna naek jmbatan penang tu ari2... balik pulau ke seberang jaya... jaoh tu... tp, mak da besa... da 18 thun mak g kja ngn mto... naek keta, bley kira ngn jari ja.. hihihi
last words : mak, adik syg mak sgt2!! u r da best mom in da world!! ayah, kakak, abg, okdik, kami suma sayang mak!! adk ngn okdik jnji akan study sungguh2 sampai pHD.. ameen....
p/s : gmbr tu la mak aku... da prettiest woman in my heart....=))

eXaM.!

exam...exam...exam...
ble na abes examni...? aku da bengong da na blaja....
farah, ad lg betaon-taon na blaja... ayt tu sering didedikasikn kepada aku oleh bnyk sgt org.... adus, yg na blaja nye aku.... bia la aku yg aturkn sndri...=\
td exam kimia... alhamdulillah.. tp ad gak yg kantoi... equation lucas test aku ta wat... adus, careless lg... hmm, ta thu b pe bnyk mrkh yg aku da ilang.... redha je la... bnda da lps...=)
ari isnin exam basic math... aku tersngt la ske subjek ni... tp, stiap kali kuiz ng test, mmg kantoi thp cipan arr...carry mark aku around 35/50.... cket sgt!! na kne cover final bru bley dpt A.. but, i dunno hw 2 get high mark like the other although i hv put all my effort onto it... hmm... tkdir Allah, kne la trima dgn ati yg tebuka.....
chaiyok2 farah!!! msti bley wat final ni!!!! bnyk sgt hrpn yg hrpkn aku dpt cmrlang exam final ni... tp, mampukah aku???
insyaAllah, SLAGI AD KMHUAN, D CTU AD JLN... MAN JADDA WA JADDA, WA MAN ZARO'A HASADA...
CHAIYOK2!!!

Saturday, May 8, 2010

kawan2.....

aku sunyi... sgt sunyi... salah aku ke sume bnde cmni jd? aku cuba phm diri suma org.... tp, ta de sorg pon yg paham diri aku... tolong la, diri aku mmg cm ni... plis accept me as i am...
bru2 ni ad konflik ngn rumate... hmm, basically, aku yg salah.. tp bnde tuh kecik sgt...ok fine, aku btol2 mntk maaf... tp, aku ta rsa cam da selesai mslh ni... tape la, ske ati ko la wahai rumateku...=\
tp, ap mslhnye ngn org len..? ttbe je na pulaukn aku... korg pehal arrr?????
panas gak aku ngn prngai dorg nih... tp, aku da ta nak jd FARAH yg dlu.... yg ta pduli lgsg ati org len, yg sgt2 nakal.. aku da ta nk jd cm tu... sumpah, da TA NK!!
ok, skg, aku na kwn je ngn sume org... ske ati korg la na kwn ngn ke x... tlong la, kta bkn dak kecik2 lg yg na gado2, pastu ta mau kwn... kdg2, lwk gak ble pkir blik...
pecye x? aku ta penah ada SAHABAT... yg aku ad hny KENGKAWAN... sahabat ngn kengkawan sgt brbeza2...prbezaannya, pkir sndri lar...
hmm, ckup kot... aku da mls na pkir sbnrnye.... aku nangis psal kwn2 aku... ta brbaloi lgsg kn...? haha, troknye aku....
aku SAYANG sume kwn2 aku... ikhls dri ati aku.... tp, aku ta mntk kwn2 aku SAYANG aku cm mne aku SAYANG korg... ok...
juz be happy n smile alwys... dats da best medicine 4 dis type of penyakit... penyakit ke...? haha.. pape je la...
k, wasalam....-FIY1207-