Saturday, February 25, 2012

Setahun Yang Berliku

Assalamualaikum w.b.t.

Dengan Nama ALLAH Yang Maha Pemurah Lagi Maha Mengasihani.

Ini entri pertama sejak aku masuk semester baru. Semester 4. Alhamdulillah, sepanjang seminggu, everything goes well. 

Tapi aku bukan nak cerita pasal semester baru ni. In fact, takde pape yang best pun nak diceritakan pasal semester baru ni.

Hari ni, hari Sabtu. Hari tak penting, tapi yang penting, tarikh hari ni.

25 FEBRUARI 2012.

Setahun lepas, tarikh ni dah buat aku kehilangan chentahati aku. Hilang untuk selamanya.
Hari-hari aku berdoa agar aku diberikan kekuatan untuk meneruskan hidup tanpa dia di sisi aku.
Aku redha akan ujian ini.

Tetapi, sungguh, ALLAH Maha Kaya dan Maha Berkuasa. Setelah Dia mengambil orang yang aku sayang, digantikanNYA dengan orang-orang yang begitu rapat dengan aku.









Dan ramai lagi sebenarnya. Tapi yang paling penting, aku adalah salah seorang keluarga

Kepada awak, 


Semoga ALLAH merahmati awak di alam sana.

MR. BUNCET ini akan sentiasa bersama dengan saya sebagai pengganti awak.

:')

Btw, terima kasih Nadzirah sebab ingat dekat kita lagi :)

Nadzirah ni adik angkat arwah Afif :)
No matter what,

:')

Till then, wassalam.

Nota jari kaki : pagi-pagi mak aku call. Terubat sikit sedih aku untuk hari ni. Chill Farah :)



Tuesday, February 14, 2012

Tonight.

Assalamualaikum w.b.t.

Dengan Nama ALLAH Yang Maha Pemurah Lagi Maha Mengasihani.

Hati tak tenang. Fikiran celaru. Rasa macam nak jerit. Tapi takdak sebab. Arghhh!!

Nak cakap sakit hati, tak jugak. Tapi yang pasti, cemburu. Ya! Jealous is the best word I can say in here. Kenapa aku cemburu? Melihat gambar gambar di dalam album beberapa rakan di FB, cukup untuk menerangkan segalanya. 

Enough with all those pictures. Stopped it Farah!

***********************************************************************

Okay, I have a long chat with my ucuk which is dia sudi jadi wonderwall aku kalau aku buat entri pasal dia seperti yang di janjikan sebelum ni. Ehem. Bila tiba masa nya aku buat ye ucuk. Jangan risau J

Tenang sikit hati aku bila chat dengan dia. Apa isi kandungan chat tu biarlah aku dengan dia je yang tau. Tapi yang pasti, sedikit sebanyak, segala yang dia kata tu, ada benarnya. Cuma aku je yang menafikan kenyataan selama ni. 

And the truth is, I REALLY HAVE TO MOVE ON.


jgn jadikan kisah terdahulu utk mengikat ape jua keputusan yg kau akan buat di masa skarang dan akan datang.

insyaALLAH, aku akan ikut pesanan penaja dari kau ye ucuk.

Dan untuk awak. Saya tak pernah lupa yang awak tu ialah kawan saya, dan tetap akan jadi kawan saya untuk selamanya. Cuma saya minta, jangan belakangkan orang yang sayang awak, nanti awak juga yang terluka. Saya doakan awak bahagia. Jangan risau, awak tetap kawan saya. J

Aku sedang mengumpul semangat untuk mulakan sem baru pada 20/2/2012. Semester 4. Yang sememangnya akan menuntut pengorbanan daripada aku. Mak ayah, doakan yang terbaik untuk anak bongsu mu ini.

Till then, wasalam.

Nota jari kaki : sedang berhempas pulas fikir untuk cari dana GOP.





Wednesday, February 8, 2012

Spill

Assalamualaikum w.b.t.
Dengan Nama ALLAH Yang Maha Pemurah Lagi Maha Mengasihani.

Entri terakhir ialah pada sebulan lepas. Nampak sangat aku ni p.e.m.a.l.a.s.
Cuti semester dah hampir 3 minggu berlalu. Hujung minggu depan, aku dah kena balik UTM untuk sambung semester keempat. Sedar tak sedar, dah nak masuk tiga tahun aku bermastautin dekat JB sana.

Aku taknak lah cerita events yang dah berlalu sepanjang cuti lepas. Banyak sangat….. kot.

Hmm, aku baru lepas baca novel ROOFTOP RANT.
Macam biasa, novel hasil HLOVATE ni tak pernah kecewakan aku. Dan macam biasa jugak, aku akan rasa something dalam hati aku ni.


JADE & TRISY.
ZAID & BATRISYA.

Dua orang remaja yang ada family problem. A serious family problem. Tapi kembali ke jalan ALLAH dengan cara yang berbeza. And how I wish I can be the Trisy that have a husband like Jade.

For you in bangi : Dah hampir 5 hari tak contact. Terima kasih awak sebab faham keadaan saya. Err sebab mungkin awak faham keadaan saya. Saya tak minta banyak, saya hanya minta awak layan saya tak lebih daripada seorang kawan. Saya faham perasaan dia yang sayangkan awak. Saya taknak ada hati yang terluka. Dan terima kasih sebab jadi penguat semangat saya satu ketika dahulu. saya taknak lah saya yang jadi pemusnah hubungan orang. Sayangkan lah dia dengan sepenuh hati awak. Saya sentiasa doakan kesejahteraan awak. J

And for you : aku rasa aku suka kau.. Kot. Aku eksaited gila bila kau text aku. Tapi aku taknak kacau kau dengan awek kau. Tapi, kau comel. Serius. J


Boleh kata sekarang aku happy…. Kot. Maybe. Tipu lah kalau aku kata aku tak sunyi langsung. Sometimes. And somehow I wish I have someone special to care about me, to love me and to miss me. But on other side, aku selesa hidup macam ni. No special ones but I have so many friends, sisters and brothers around me. Beside me. But the most important, I have my lovely family. Aku ada mereka kalau aku perlukan apa-apa. Tapi aku tak boleh tipu hati aku. *sigh*

Aku gembira bila mereka bahagia.

That’s all. Enough for me to live on.

im not brave enough.

I just want to spill tonight.

Februari 2012. Lebih tepat lagi, 25 Februari 2012. Cukup setahun aku kehilangan dia. Tapi tak pernah sesaat aku lupakan dia. Sayang aku tak pernah padam walaupun maut dah pisahkan aku dan dia. Semoga ALLAH tempatkan dia dalam kalangan orang yang beriman.

Dan aku akan terus bersama ASA Explore membawa semangat dia. J

Till then, Wassalam.

Nota jari kaki : kecoh kata aku dah bertunang. Terima kasih sebab mendoakan aku. J