Tuesday, November 15, 2011

Live a Life

Assalamualaikum.


Dengan Nama ALLAH Yang Maha Pemurah Lagi Maha Mengasihani.

sakit kepala menyerang lagi.. haih, kerap pulak lately ni.. panadol pun macam tak berkesan jek.. tapi, dapat la kurangkan sikit.. tidur daripada 9 malam hingga 4 pagi berjaya kurangkan sikit sakit ni walaupun kepala aku still berpinar.. risaukan keadaan yang berlarutan ni, aku pun google lah apa yang patut.


setelah korek mengorek banyak tab yang aku buka, aku dapat yang ni.




okay, setakat ni aku tak pernah lagi loya ataupun muntah-muntah. lagi lalu makan ade laa. T_T

alhamdulillah, everything goes well setakat ni.. apa yang goes well? hati aku. aku dapat hapuskan rasa sakit hati aku sebelum ni.. apa yang pasti, aku kena hadapi kehidupan yang seterusnya walaupun adakala nya sakit.


true! 
ketenangan hidup takkan ditemui selagi kita mengelak daripada kehidupan itu. kenapa nak kena lari daripada kenyataan? setiap orang ada kehidupan masing-masing. setiap orang ada kenyataan hidup masing-masing. 

takkan ada orang yang kena hadapi kehidupan orang lain. kalau ada, cam bongok lak kan. ada ke orang sanggup tanggung kehidupan orang lain? kalau betul lah ada, err, aku speechless.


your life is what you are. kita yang tentukan kehidupan kita sendiri. walaupun sesusah mana keputusan yang kita perlu buat untuk kehidupan kita, kita tetap kena hadapi risiko keputusan itu.

life aku sangat warna-warni. agaknya kalau nak buat novel, boleh la kot nak kalahkan movie Ombak Rindu 1 Disember nanti.

tak sabar nak tengok. ^^
selama 19 tahun, aku dah rasa pahit manis dalam perhubungan walaupun aku rasa pengalaman aku tu ciput jek. tapi, pengalaman lah yang banyak mengajar aku erti kehidupan.

 kepada awak, terima kasih sebab sebab jadi kawan saya.. dan terima kasih tidak terhingga sebab dah kembalikan saya kepada kehidupan saya.. bahkan, saya lebih bersemangat untuk hadapi kehidupan baru saya ini. err, nama kawan saya ni muaz. dia suka senyum nampak gigi. haha. okay tak awak? >.<

dan kepada mereka, aku malas nak layan korang punya ceritera cinta yang ntah apa-apa tu.. perempuan kalau senang je nak tukar tukar sayang kat lelaki, tak payah lah kau nak janji manis bagai. kesian dekat lelaki lelaki berkenaan. tak pasal-pasal aku pulak kan yang kena ganti tempat kau? haih laaa.

so, just live your life because you are live only once in a lifetime!

until then, wasalam.

nota jari kaki : kepada ucuk aku, nanti aku up kan entri untuk kau ea. aku janji. =)




4 comments:

cikteha said...

aku ada semua tanda2 migrain itu... termasok lah loya2 bagai... T_T

EnciK AxixOu said...

bhye 2 migrain..nt nk wt keje xtenang kalau selalu sngt kne..

sergeant keroro said...

entri puji aku takde?

Anonymous said...

hehe..aku tunggu dgn penuh setia nih nak taw story pasal ucuk kau tuh..kah3..