Monday, January 31, 2011

matlamat aku yang paling utama

salam untuk semua..

aku ada 1 matlamat dan juga 1 impian.. bagi aku, matlamat dan impian tu sama ja.. even angan angan pun sama dengan mendealah matlamat tu.. :)

cekkidout~!!



mende ni la matlamat aku!!

NOKIA C6-00

siyes, aku fall in love gila gila dengan nokia ni.. *tapi tak leh lawan love aku kat BUNCET la* :)

list kat bawah ni ialah spesifikasi nokia C6 yang sangat aku cintai ~
  1. of kos touch skrin :)
  2. ada keypad yg mcm keyboard komputer tuh
  3. kamera 5 mp with flash
  4. ada 3G dengan navigator maps
  5. senang nak akses fb.. hehe
banyak lagi speciality nokia nih.. kalau nak tahu dengan lebih lanjut, KLIK SINI oke.. :)

aku target, cuti sem ni aku nak keja and aku nak beli fon ni dengan hasil titik peluh petani pengalaman aku keja.. maklumla, aku ni mana penah ada langsung pengalaman keja..

ak da survey beberapa booth fon tanya harga.. paling murah aku penah tanya RM830.. ok kan? tapi, aku target da tengah tahun nanti, harga mesti turun lagi.. kalau dapat dalam RM780 tu pon da oke sangat..

aku tak mau tukar fon sekarang sebab nanti elaun bulan bulan aku kena potong dengan ayah aku.. so, kalau nak pakai fon baru, kena la pakai duit sendiri.. :)

jeles tengok kosmate aku da pakai fon ni.. dia tukar kat pc fair utm ari tu.. RM870 je... aku selalu gak pegang fon dia.. nak amik berkat.. haha

hmm, cik BUNCET lak nak pakai fon ni..






cantik gak kan fon ni? tapi aku tak minat sebab lebar.. hehe...
tapi, kena la dengan BUNCET sebab sama lebar.. haha.. (sayang, jangan marah oke!)

ok bye~!

nota jari kaki : korang korang tolong doakan kitorang dapat guna fon idaman kitorang ni oke.. muah2! sayang korang yang tolong doakan kitorang ni~! 

tak ada tajuk spesifik

salam korang sumeee~!!! (suara gedik)

lama kan aku tak update blog..? aku saannngggaaaattt bz tapi Datuk Najib lagi bz dari aku la..



aku tengah cuti raya cina seminggu.. tapi sumpa, cuti macam tak cuti.. selama 9 ari cuti, 2 ari aku kat kl, 3 ari kat penang, 2 ari kat kelantan n belen balance lagi 2 ari tu tak pasti lagi nak merayau kat mana.. kan aku cakap aku bz.. bz BERJALAN JALAN..

aku ada banyak sangat benda nak tulis kat sini, tapi, aku hold on dulu sebab entries aku mesti kena ada gambar gambar segala kan..? so, gambar sume tu aku tak transfer dalam lappy lagi, so, tak leh la nak update lagi.. nanti nanti korang cekkidout oke...!

aku bagi intro dulu k untuk update update akan datang.. :)

hari jumaat yang lepas, 28.01.11, merupakan hari sangat hareeemmmm bagi aku.. the most terrible and annoying day untuk aku!!! memang aku sumpah seranah la makcik gemok kat kaunter bas ekspress tu..

hari sabtu lak, 29.01.11.. HAPPY BESDAY ABANG!! ari tu besday abang aku yang ke 29 tahun.. tua 10 tahun dari aku.. so, korang da tau la kan umur aku brapa..? hehe.. (ayat paling sengal penah aku tulis.. =.=)
ari tu aku sangat gumbira dan bahagia.. eceh, ayat nak gempak starz je kan..? haha.. biar la kat aku.. bagi la can kat aku nak happy lepas aku merana haru jumaat tu.. so, nak tau apa yang jadi ari sabtu tu, tunggu aku update hokeyh~! btw, thanks sangat kepada cik BUNCET sebab the whole day ada dengan aku walaupun dia dah kena start study sebab exam final tinggal lagi seminggu.. love u sayang! :)

hmm, lepas tu aku da takde pape yang bes aku nak story kat bloggie aku ni.. tu je kot..

ekceli, aku nak cite pasal kem aku yang dekat melaka dengan desaru tu.. tapi, tak larat la nak karang ayat.. nanti aku upload gambar + letak caption sikit sikit je la.. ok kan..? 

lastly, kepada blogger blogger yang left link dekat atas tu, aku nak mintak ampun dan maaf sangat sangat sebab tak view balik korang punya blog.. dengan ini aku berjanji, aku akan BW sampai aku pengsan bila aku da ada masa free nanti.. okeyh..? :)

finally,

poyo sikit ---> dekat mid valley
masa ni, aku harap sangat dapat jumpa CIKEPAL PIPI COMEY kat mid valley ni.. sebab most of her entries yang dia kuar jalan jalan tu dekat mid valley.. tapi, tak jumpa.. huhu.. :(

tu je kot.. bye~!

nota jari kaki : 
  1. aku da dapat lesen L keta.. tengah cari masa nak belajar keta yang 9 jam tu.. penat la..=.=
  2. aku bawak balik semua tuto math method dengan DE.. dengan harapan nak abiskan dalam masa 3 hari aku kat penang.. sangat mustahil kan bagi aku nak abiskan..? (orang yang kenal aku je cakap mustahil)




Tuesday, January 25, 2011

aku rindu nak update blog panjang panjang

salam untuk semua..


da lama aku tak bukak bloggie aku nih.. bukan takat sawang je yang ada kat sini, siap dengan sarang sekali ada.. 

aku busy.. betul betul busy.. nanti la aku cite kenape aku busy..

this is a very short update.. juz to say I MISS MY BLOGGIE~!!

okey, nak sambung study sikit sebab esok ade kuiz..*kenape la sistem pembelajaran kat malaysia ni exam-oriented?*~haih

bye~!!

nota jari kaki : tak sabar sangat nak balik cuti nih.. ada suprise!! :)

Wednesday, January 12, 2011

celaru

salam.


aku badmood. perlu ke aku tulis dalam blog bagitahu aku badmood?

eh, pedulik hape aku kan. biar la.

sekarang aku dalam kelas bi. lecturer tengah cakap cakap intro subjek english kat depan, aku kat belakang tengah hupdate blog. *pelajar cemerlang*. 

malam ni first kelas bi after da dekat 2 minggu aku mula semester baru. semester kedua.

kepala aku serabut. rasa nak nangis pun ada. tapi bodoh sangat la nangis tak de sebab. memang la orang akan kata, "ala, nangis je, nanti lega la tu.."

aku tamao nangis. bagi aku, nangis-itu-lemah.. :(

serabut laaaaa!!!!

mak, nak balik umah bole..?

:(

nota jari kaki : minggu ni penat. aku ada kem 2 minggu berturut-turut. tutorial semakin banyak. bila nak abis minggu ni..? :((


Saturday, January 8, 2011

1st anniversary of FORECASTER 15 :)

assalamualaikum wbt..

sory lambat update.. entry ni suppose kena update semalam, sebab semalam cukup setahun usia forecast 15 dan cukup setahun jugak aku menetap dekat bumi johor ni..

badge forecast'15.. credit tu uj
forecast ni asalnye ada 76 orang.. lebih kurang cam tu la.. tapi, ada yang keluar sambung medik dekat egypt, sains bersekutu dekat uia, farmasi dekat uia dengan sains ape tah dekat uitm.. (sory meera, tak ingat)

kitorang masuk 7 haribulan 1 tahun 2010.. masa budak lain sedap sedap menikmati cuti yang panjang setelah memenatkan otak dengan spm, kitorang kena penatkan otak lagi dengan asasi dekat utm ni selama 5 bulan.. genius kan kitorang..? harhahrhar *gelak keji*

mana tak genius nya, orang lain belajar setahun, tapi kitorang belajar 5 bulan jek..! silibus yang sama okey..!!

banyak sangat memori aku masa forecast tahun lepas tu.. :)

yang sedih pun ada, yang happy pon ada.. :)

masa forecast dulu, rumate aku orang kelantan.. nama dia NOOR FATIMA CHE AZMI..

muka panas doh!
 banyak kisah suka duka aku dengan dia.. ape ape pon, i lap u lah~!!

ekceli, tade la banyak sanagat aku nak story kat sini.. tapi juz nak mengimbau kembali kenangan yang tak berapa lama.. ala, baru setahun kan~ :)

aku nak sajikan sikit gambar gambar masa forecast dulu.. untuk korang tahu la, dulu aku memanggg gilaaa bergambarrr... tapi, tu dulu la.. sekarang susah ckit sebab da mula-tau-malu.. hahaha

ekin :) 
kami chenta india indie.. satu masa dahulu
iqa :) 
ondaway ke teluk gorek :)
girls terrority :)
rindu kau kila !
jadi orang bisu !
piece peace !
banyak lagi gambar aku  masa forcast ekceli.. tapi, tak kan sume aku nak tayang kat sini lak kan..? kang tak memasal kena cop *cari publisiti murahan lak*.. :)

ohh, lagi satu, korang tengok banyak gambar perempuan je kan..? gambar laki tak berapa nak ade sebab dulu aku-ni-agak-malu.. hahaha

panjat gunung kat mersing :)
team lelaki dengan fasi abg joe :)
lab kimia :)


sikit sikit je aku nak story dekat sini.. aku tengah bosan tapi tengah lawan nafsu tidur.. siyes, nafsu tidur aku sangat kuat... =.=
sweater pink..? :)
nak basuh baju tapi sejuk nak pegang air.. memang sengal.. @.*

nak termenung je la.. bole ke..?

lastly, HAPPY 1ST ANNIVERSARY FORECASTER~!!


forecaster'15 !
cari aku kalau terer.. :)

ok bye~!

nota jari kaki : badan+kaki tengah sakit sebab baru start training netball... bole ke aku nak still dalam netball team tu..? aku nak join taekwondo... huhu.. :(



Tuesday, January 4, 2011

MUHAMMAD HIDAYAD, HAPPY BESDAY 20TH!!

assalamualaikum.. :)

hari ni besday klasmate aku, HIDAYAD nama nya.. dia da 20 TAHUN da... hihi.. dayad, kau da tua oke~!!

aku ade note kan kat entri lepas kate aku tak mau wish lagi besday dia.. sebab... aku saja... :)

oke, aku wish sekarang :

MUHAMMAD HIDAYAD
SELAMAT HARI LAHIR YANG KE 20 TAHUN
SEMOGA PANJANG UMUR DAN SENTIASA DIMURAHKAN REZEKI
KAU ANTARA ORANG YANG FAHAM AKU (tade kena mengena)
THANKS FOR BEING MY FREN EVEN TAK SAMPAI SETAHUN KITA KENAL, AKU SENANG DENGAN KAU.. (jangan pikir pelik oke..)
YANG PENTING, KAU DA TUA~!! wee~!!!



tadaa~!! mempersembahkan tuan empunya badan..............


HIDAYAD.. :)



oke bye~!


nota jari kaki : ni hadiah special untuk kau oke.. :)

baru ada peluang nak hupdate blog

dimulakan dengan bismillahirrahmanirrahim...
 
 salam sejahtera dan salam 1Malaysia.. (ayat da macam nak bagi ucapan merdeka la pulak)

oke, hari ni baru aku dapat peluang nak update blog aku yang da penuh dengan sawang sawang datuk nenek labah labah da ni.. bukan aku tade masa na update, tapi bila aku nak update kat bilik guna wifi utm, box nak tulis entri ni asyik loading je memanjang.. dengan rasa sakit hati plus aku geram campur marah, aku dengan bangganya disconnect wifi utm dan tutup laptop.. lagi lagi la aku boring duk kat bilik je..

so, sekarang aku ada dekat PSZ a.k.a library besar UTM.. (UTM ade library kecik ke?) da banyak sangat benda dalam kepalaotak aku ni aku nak muntahkan luahkan kat blog ni, tapi tu la, tak boleh nak update kat bilik.. kenala peram buat pekasam dulu sampai la hari ni..

entri ni agak panjang oke.. kalau larat, baca la sampai habis.. :)

sabtu, 1/1/11 : da masuk tahun baru bermakna aku dah sembilan belas tahun.. tahun ni tahun terakhir bergelar belasan tahun.. wuuaaaa!!!! aku tak mau umur aku ade perkataan 'puluh' nanti! huhu.. ape ape pun, selamat tahun baru walaupun ari ni da 4 haribulan 1 tahun 2011.. :)

ahad, 2/1/11 : aku da balik utm.. berat sangat hati tengok family aku balik.. huh.. anak last la katakan, agak manja, gedik dan mengada sikit la.. tapi, demi memikirkan masa hadapan ku masih jauh lagi untuk aku tempuhi, (ayat memang tak bole blah!) aku pun kuatkan semangat tabahkan hati tajamkan minda aku untuk kau teruskan perjuangan aku sebagai seorang siswi di UTM ni.. (ayat skem nak mampus!)

isnin, 3/1/11 : hari first kuliah da spoil kan mood aku.. kelas pukul lapan tapi aku bangun tidi pukul 7.07 pagi!! whattapish!! memang pagi tu mood aku memang macam kat tengah laut la, terumbang ambing tak stabil.. oke, pegi kelas ENGLISH FOR COMMUNICATION pukul 8 pagi tapi kelas di cancel dan digantikan dengan kelas pukul 8 malam.. memang aku @#$%^&* macam ni la.. huh.. malam tu pulak, semangat nak pi kelas pukul 8, da sampai fakulti, lecturer briefing kelas 15 MINIT SAHAJA! lagi la aku @#$$%%^&* macam ni.. korang tahu tak, bagi sesape yang tak tahu, bas UTM pada malam hari hanya ada pada pukul 8 malam dan 10 malam sahaja? kitorang memang merempat jugak la sampai pukul 9 malam.. pastu kawan aku baik hati call delivery sebab dah tak tahan tunggu bas.. AKU MEMANG TAK SUKA HARI ISNIN!

selasa,4/1/11, hari ni la : so far, tade ape ape yang menarik untuk aku share.. btw, pagi pagi lagi cik BUNCET da mesej aku.. tak penah penah nak mesej aku pepagi buta.. tapi, aku suka~!!

untuk CIK BUNCET : happy monthyversary yang ke-4 sayang! i really do love u! sepatutnya tulis semalam tapi takpe kan lambat sehari.. miss u so much rite now.. :)

*maceh pakcik google*

oke bye~!

 nota jari kaki :
  • aku nak jadi diri aku tapi aku jeles tengok orang lain.. kritikal ni.. camne nak buat..? :( 
  • hari besday klasmate aku, HIDAYAD.. tapi aku tak mau wish lagi.. :)