Thursday, December 30, 2010

aku memang kena pasang azam 2011

salam dan selamat tengah malam..


aku tengah down.. sebab full result da kuar.. dan hasilnya dah buat aku down... T___________T

masa aku kira dulu, tade la dapat banyak tu.. tapi, bila tengok full result, mak aihh, jauh gila beza..... dan aku memang lagi down..... :'(

ni sah sah bukan aku.. T___T
*maceh pakcik google*

dan dan aku terus pasang azam untuk 2011... mike, kau kena baca azam aku ni~!


azam 2011 :

  1. kurang kan ONLINE sebab wifi UTM memang laju..
  2. kurang kan tido.. sebab tido bole buat kau gemuk..
  3. kurang kan buang sifat suka TANGGUH bila nak buat tutorial maths..
  4. rajin cari reference books dekat PSZ... PSZ tu bukan tempat nak online ja tau!
  5. contohi shida dengan ida.. budak sebelah bilik aku.. pergh memang rajin sampai aku da tak rasa nak jeles!
  6. kurang kan lawatan ke JUSCO sebab setan iblis hantu banyak kat situ yang dok rasuk aku suh shopping banyak banyak...
  7. ringan kan kaki ke jabatan jumpa lecturer tanya soklan.. bukan tunggu time tuto je nak jumpa lecturer..
  8. kena amalkan sikap STUDY JUGAK BILA TAKDE KUIZ, TEST DAN EXAM.. bukan STUDY BILA ADA KUIZ, TEST DAN EXAM...
  9. kena susun balik waktu tido aku.. *yang ni sangat penting*
hmm, cukup la kot.. kang kalau banyak banyak memang takde nye aku nak ikot azam aku tu.. btw, azam ni khas aku pasang untuk aku naik kan pointer aku pada sem depan.. agak agak, tercapai tak? (mike, tolong aku capai azam aku, aku tolong kau fulfil kan wishlist 2011 kau tu.. deal..?)

:)
:))
:)))

dah, aku da oke balik.. aku nak tido sebab aku nak mimpi KHAIRUL FAHMI BIN CHE MAT jap malam ni.. esok da nak berambus berangkat tinggalkan rumah tercinta nie... +.+

bye~!

nota jari kaki : tetiba aku rasa nak..........


Wednesday, December 29, 2010

oh otak, bole tak jangan fikir benda yang aku tak nak fikir?

salam..


aku tak nak fikir or ingat pasal dia.. tolong la.. dia penah buat kami gaduh... tolong otak, jangan fikir lagi pasal dia... biar la kat dia nak keja kat mana ke, nak dressing macam mana ke, nak ape ke, tak yah la fikir... 

oke, memang dia cantik, i admit dat thing.. tapi, stiap orang ade speciality sndiri... tu kelebihan dia sebab dia cantik.. tolong jangan rasa ada jeles dekat dia bole takk..?? T___T

aku tengah T________T.

bye!

2010 tinggal lagi 3 hari

assalamualaikum warahmatullahi wabarokatuh..


kali ni entri aku bagi salam penuh, so korang pon kena jawab penuh jugak.. baru dapat pahala jawab salam penuh.. ustazah aku la kata..

tengok tajuk entri tu, mesti ada readers ingat aku nak story pasal azam 2010 yang tak tercapai or nak pasang azam baru 2011 yang sudah tentu tak kan tercapai.. eh, aku tade masa la nak pikiaq pasai azam azam sume nih.. sebab hidup aku selama ni tak pernah ada kena mengena dengan azam ex clasmate aku masam form 4 form 5 dulu.. aku hidup dengan matlamat je.. dahh, aku da melalut..T__T

oke, esok aku da nak berambus berangkat ke kl dan seterusnya ke johor.. esok pagi pagi da gerak g kl.. pastu hari jumaat baru gerak g johor.. nak amik abg aku n family angkut skali g johor antar aku.. jimat skit duit tambang sendiri balik johor bila family antar plus dapat jalan jalan dan shopping shopping.. :)

aku rasa cuti aku selama sbulan ni useless jugakla... rutin harian aku, hari hari bangun tido lambat (aku tido balik lepas subuh tau.. aku tak ponteng subuh lagi stakat ni), pastu makan, online, tengok tv dan tido balik pada malam nya.. masa 3 4 hari baru cuti, best la jugak rutin harian aku tu, tapi da masuk 2 3 minggu, boring dohh.. asyik makan, tengok tv... nak online, broadband ni kadang kadang memang suka cari pasal dengan aku..

waktu hujung minggu je, mesti g kenduri.. sabtu ahad lak tu ada je orang yang nak buat kenduri.. gemok la aku cam ni...

ohh, peliks gila muka aku sebab senyum cam tu.. tolong jangan kutuk oke, nanti aku dapat pahala free..


pic kat atas di snap dalam kereta, ondaway nak pegi kenduri kat taiping.. aku dengan kakak aku memang suka camwhore.. ni la hasilnya.. :)

orang cakap, cuti bole simpan duit elaun... tapi, aku cakap, cuti bole shopping dengan duit elaun..

so,

inilah hasilnya..

cheese dan keju~!!
lagi skali camwhore berlatarbelakangkan pintu masuk queensbay mall.. best gila shopping waktu ni, aku dengan kakak aku dapat beli sorang 2 shawl, pastu aku 3 baju, kakak aku 2 baju, pastu kitorang beli hape lagi tah.. da tak ingat.. huhu.. memang aku tak ingat duit aku nak abis la masa beli beli suma tuh..

hmm, bila nak packing baju nih?

anyone bole tolong datang umah aku n packing kan untuk aku bole tak? girls only oke.. sapa nak tolong aku, aku belanja makan burger zinger crunch kyepsi tapi bayar sendirik ahh.. haha.. sedap wohh zinger tu... minggu ni da dua kali aku makan.. ternak lemak banyak banyak sebelum balik johor..

oke bye~! nak ternak lemak lagi.. :)

nota jari kaki : aku rasa banyak isi entri aku tade kena mengena dengan tajuk entri aku.. ahh, pedulik hape kan..? *senyum selalu*


Thursday, December 23, 2010

aku tukar url baru sempena nak masuk tahun baru

salam dan selamat hari khamis..

da bersawang sawang aku punya blog ni... da lama da tak bukak.. sory ea blog, berukband buat hal la... nak mati kutu jugak la aku kat umah ni tade internet..=.=
buat korang korang yang visit blog aku tak seberapa neh, maceh manyak manyak oke.. heee~
jap aku walking walking blog korang okeh.. :)

oke, berbalik kepada tajuk entri aku kali ni, aku da tukar url blog aku.. sempena tahun baru ke? eh, tak la.. aku suka hati je nak tukar.. lagi pun url lama tu macam tak kena je dengan sifat-jiwa-aku-yang-tak-berapa-nak-lembut-ni..



url kat atas tu url lama aku... suarahatifarah.blogspot.com... agak la kan, sesape yang kenal aku tu, sesuai tak url tu dengan sifat-jiwa aku? hehehe... :)

bila aku renung masa depan balik, hmm, tak sesuai la.. so, renung punya renung, fikir punya fikir, finally...

tadaa~!!


oke tak url baru aku ni..? sayafarah.blogspot.com... penat aku punya renung+fikir, senang senang aku buat je SAYAFARAH.. simple kan..?

btw, ada blogger yang url dia sayafaiz.blogspot.com.. ni blog dia..sayafaiz.. femes jugak la blog ni.. sory ea, sy tak de niat pun nak tiru tiru copy copy awk punye url blog... ngee~ :)

aku minta maaf bebanyak banyak maaf oke kepada sesapa yang tekan suarahatifarah.blogspot.com tu, blogger does not found.. aku akan lebih rajin lagi walking walking blog korang dengan url baru ni... doakan aku tak penat jenjalan okehh...!

jangan lupa tau, ni url blog baru aku...


dah, aku nak pikir isi untuk entri lain pulak..

wasalam..... :))







Wednesday, December 15, 2010

sebab aku suka tulis kikilala

salam dan selamat.....(korang bagi je la sendiri eh selamat ape tuh)


malam ni aku miss someone.. ehem2, bukan cik buncet oke, tapi aku rindu dekat one of my klasmate.. her name is sakinah abdul hanan.. dia sangat comel okeyh~!!

orang lain sume panggil dia sakey, tapi aku sorang je yang panggil dia kiki kat dalam kelas.. dia cakap ada orang lain lagi yang panggil dia kiki tapi bukan budak utm, kalau tak salah aku..

aku pun ntah macam mana bole terpanggil nama kiki tuh.. asal kitorang kenal, aku panggil dia kina je, tapi tup-tup-tanpa-sedar bole terpanggil kiki.. lekat sampai sekarang..

nahh, satu je pic dia yang bole aku bagi korang tatap sebagai perkenalan.. tak bole banyak banyak, takut pakwe dia serbu-aku-tak-pakai-helmet-sebab-makwe-dia-femes..cekkidout~!

kiki~jangan marah orang curik pic awak kat fb...>.<
comel kan kiki ni? aku tak suka tengok perempuan cantik sebab aku suka tengok perempuan comel.. bagi aku, cantik-itu-gedik-dan-comel-itu-sopan.. bagi aku je la, kalau lain bagi korang kesah lak aku kan..? :p

so, sesapa yang tak nak aku panggil dia gedik, sila lah jangan prasantan perasan chantik~!!

kiki sangat lain dari perempuan perempuan lain yang aku kenal yang sama umur dengan dia.. lupe nak inform, kiki ni tua setahun dari aku.. kira kakak aku la.. tapi, dia tak kasi aku panggil dia kakak..

okey, back tu title, ade kena mengena jadah ape kiki ni dengan sebab aku suka tulis kikilala?

seperti yang semua readers sedia maklum, kikilala tu sinonim dengan jenama baju kanak-kanak-yang-sedang-membesar yang agak fofular sezaman dengan jenama babi baby kiko..

maceh pakcik google..=)
korang tau kan brand budak budak kecik nih? kalau tak tau, suka hati lah~!

aku suka nama kikilala sebab aku rasa kikilala tu comel! 
comel kan kiki dan lala ni?
maceh pakcik google...>.<
kan aku da cakap tulis, comel kan?

kalau da ada kiki, mesti ada lala nye kan..? so, aku la lala bagi si kiki di atas~! hehe..*perasan sekejap*

aku tak terpikir pun nak nama lala tuh.. tapi, tetiba je tangan-aku-sangat-gatal taip nama farah_lala untuk nama jadi follower.. sesapa yang aku ade follow tuh, ade la nama farah_lala kat diorang punya followers..

so, duduk takde benda nak buat plus boring tahap cipan nak mampus, tetiba je kepalaotak aku terpikir pasal kikilala tuh.. ha'ah kan, dekat sakinah tuh aku panggil kiki, pastu nickname aku lak ade nama lala, bole la jadik KIKILALA~!

yeay yeay~!! finally, aku da dapat konklusi pasal kikilala nih..(macam dah berjaya tolong sprm selesaikan kes rasuah punya dapat konklusi) *wink2*

pesanan penaja buat kiki : hehe, owg saje je buat entri ni pasal awk... hope awk suke~!:)

selamat menidurkan diri~!!

nota jari kaki : esok nak cari inner shawl yang cotton kat pasar malam.. haih, susah betoi la nak jumpak kat penang ni, masa melambak kat johor tuh takmau lak beli.. =.=












Monday, December 13, 2010

kenangan yang perit

salam dan hai..

malam ni aku sedikit emo sebab cik buncet aku macam da jauh dengan aku sejak aku balik penang.. oke, aku faham maybe dia busy dengan assignment yang melambak, tapi.. is it hard for u to spend only 5 minutes to call me because i want to hear ur voice? i call u but others pick up the phone.. i really miss u right now..:(

dah la, sedih sedih pun bukannya bole ubah keadaan, buat buang karen jek..=.=

tadi, masa tengah tunggu nak azan isyak, aku sesaja slongkar laci almari yang penuh dengan koleksi purse dan ada dua patung spongebob yang kawan aku bagi.. asalnya nak snap pic sikit, tapi, cam malas lak.. 
maceh pakcik google..>.<
pastu, tetiba aku terjumpa plastik pink yang penuh dengan surat.. ekceli, aku yang simpan surat surat tu dalam laci tu, tapi aku sendiri yang lupa.. aku ingat da selamat sampai kat tapak pelupusan sampah dah..

eh, ada gambar...! oppss!! gambar tu terlalu private untuk dipertontonkan di khalayak blog ni.. gambar tu da lama jadi kenangan antara aku dan tuut...

selalu nya aku akan panas hati jekk bila terpandang muka or terfikir pasal tuut tu.. 
tapi, entah kenapa, aku sedih bila baca balik surat surat tu.. rasa kosong sangat kat dalam diri aku ni..

sedih bila angan yang dicipta masa tingkatan 5 tu hanya jadi debu dan habuk yang tak layak bertempek dekat mutiara kristal.. yang tinggal hanya lah 1001 kenangan yang sangat memeritkan jiwa aku bagai dihiris sembilu...cewahhh!! ayat nak gempak!!

aku nak buang surat surat tu skali dengan gambar, tapi, entah la... sampai saat sekarang aku tak buang buang pun.. hakikatnya, hati aku akan pedih sangat bila tengok plastik pink tu..

Ya Allah, buangkan lah dia dari ingatan aku.. bantulah aku untuk terus melupakannya.. hanya kerana dia, aku dihujani dan dilimpahi tohmahan yang tak masuk dek akal..

walaupun dah setahun lebih kejadian tu berlalu, tetapi, masih segar dalam kepalaotak aku ni.. susah sangat aku nak lupakan..

aku cuma nak luahkan apa yang aku rasa... kadang kadang tak semua benda kita bole story kat orang sebab orang tu bole pikir apa yang kita story kan tu.. tapi, blog aku ni tak bole nak pikir apa yang da aku tulis.. aku senang hati.. walaupun readers bole pikir apa yang dorang baca kat sini, aku tak kesah selagi hidup-aku-aman-permai-tak-diganggu oleh orang orang yang mungkin-dengkikan-aku...

wallahua'lam..

sekian...

nota jari kaki : aku cuba nak tido awal, tapi tak bole.. padan muka, sapa suruh tido lambat hari hari kat ostel.. :p




Sunday, December 12, 2010

ohmaiiigucciii~!!! i jumpa miss world malaysia tuh~!!!!!

salam dan selamat malam...

malam ni aku kenyang sebab tadi siang aku makan kat dua tempat kenduri.. best nya tengok orang kawen.. aku nak jugak kawen cam diorang tuh..(farah sila jangan gatal gatal tak bertempat kat sini kalau tak mau kena halau dengan penyapu dengan mak)

oke, kenduri kawen yang aku pi tak de kena mengena dengan tajuk entri aku kat atas.. so what..? tak salah kan~
soo wincci
psst~cantik tak perempuan kat atas tuh? mestila cantik~!! nama dia soo wincci.. wincci ni ialah miss world malaysia 08/09.. dan juga seorang pelakon da penyanyi.. 

korang tau tak mana aku cilok gambar kat atas tu? cehh.. mana main cilok cilok der, gua main tangkap real la der.. 

okeh, tadi siang majlis SEPETANG BERSAMA SOO WINCCI, MISS WORLD MALAYSIA 08/09 merangkap DUTA AVON ANEW WHITE yang berlangsung di butik AVON kat sungai dua, depan usm..

cita dia cam ni, mak aku da jadi ahli avon da bertahun-tahun ku menunggu diri mu lama nya.. so, masa mak aku pi beli barang hari khamis lepas, diorang kat butik tu bagi kad jemputan majlis yang aku sebut tadi tu..
korang tatap la ek gambar miss world malaysia kat bawah ni.. cekkidout~!
cantik dohh
i nak rambut cam u~

dia bole nyanyi lagu melayu beb~!
dia nyanyi lagu bukan cinta biasa-dato' siti nurhaliza 
makcik tuh owner butik avon ni~ 
kakak tuh happy gile~! 


lepas dah nyanyi dah sume, masa untuk bermain telah tiba.. first game main radio karat.. ala, yang main pas-pas ayat tu.. ada 4 kumpulan.. disebabkan suma makcik makcik yang pi depan, aku malas nak turut serta sebab aku still anak dara yang tak kawen lagi muda lagi.. tapi, kumpulan 4 yang last skali tu da desperado nak kan lagi sorang, aku pon dengan bangga jalan memenuhkan kuota last grup tuh..
aku diri dua dari kiri.. kakak yang paling kiri tu jadi mc..
aku jadi orang first yang baca note tu.. mak aihh!! panjang bejela, cam na nak ingat...? aku pon main sedap mulut aku je la pas kat orang sebelah...
masa ni memang lawak siot~
dapat sorang satu cenderahati beg avon tuh~
tangkap gambar dulu~!
pastu turn cabutan bertuah lak.. memang bertuah pon.. first nama yang bertuah tu adalah wan chah binti wan chik iaitu mak aku!! mak aku menang woii~!!
sweet kan mak aku nih~
ade pulak second game.. game ni nama nya game 'poison box'... kena pas-pas kotak masa muzik tengah bunyi.. dalam kotak tu ada la arahan pelik pelik kot yang kita kena buat masa kotak tu stop bila lagu tu pon stop.. ala, yang macam kerusi berirama masa tadika kecik kecik dulu tu.. kan kita kena stop bila lagu tu stop kan? haih, susah nau nak terangkan..

dah sedap sedap dok pas kotak tu, tengok tengok siot gila kotak tu ada kat tangan aku~! memang masak la arahan yang aku kena buat tu.. arahan nya lebih kurang cam ni :
"anda diminta untuk menggoda seekor kuda jantan memandangkan anda seekor kuda betina.. gunakan bahasa kuda bila nak goda tu"
memang cam haremm je kan arahan tu? aku pon dengan selamba segala badak buatla bunyi kuda yang da macam kuda kena asma..=.=
memang aku rasa nak masuk bawah meja bila ada kat depan tu.. malu siot!!
pastu, kena kat kat kakak aku lak.. hahaha.. memang padan muka sebab dia gelak gila gila masa aku kena pi depan.. tapi dia kena buat better sket dari aku.. dia kena buat jalan catwalk pastu terjatuh sambil terlatah "opocott".. cam tu la lebih kurang..
hahahaha...
:p 
i fofular u~!!
dah penat begelak ketawa, jom la balik.. da kaut banyak hadiah, jom la berangkat.. 

eh japp~!! mintak autograf dulu sambil bergambar secara rasmi.. cekkidout~!
my sista~! 
tuan punya belog yang tak comey~!
cantik la soo wincci ni~!!
oke, mata aku da cakap nak tido.. so, aku da nak tido.. best la dapat jumpa miss world malaysia ni walaupon aku baru ja kenal~ hihi...

last pictha~


nyte... salam...=)

nota jari kaki : nak mimpi jadi miss world utm la malam ni..=)

Friday, December 10, 2010

malas

salam.. 

aku da tuka mood...

ingat nak tulis entri pasal narnia tadi, tapi mood da ilang pas tengok result.. oke ke? mesti orang akan tanya cam tuh kat aku.. jawapan aku akan stick : ALHAMDULILLAH..

esok la aku update pasal narnia tuh..

gudnite~

wasalam..

nota jari kaki : len kali jangan study last minit yea cik buntal~!!

Monday, December 6, 2010

first tyme kena tag


salam~
aku memang da tade keje skang nih, sebab tu aku bole buat dua entri dalam 1 hari.. haha.. (orang len buat berentri-entri dalam 1 hari tak kecoh cam kau pon!) 
suka hati aku okehh~~

aku kena tag oleh cik kacang yang sangat gelikan makhluk bernama cacing.. cekkidout~!

1 . Apa benda paling penting dalam hidup kau org?
benda kan? yang paling penting ialah opkos lappy n fon aku.. walaupon fon aku ni da nyawa nyawa ikan keli, tapi tetap penting untuk aku..;)

2. Benda terakhir yg korg beli gune duet korg?
air kotak milo 2 + kotak vico 1 + nescafe white coffee 1 tin + paper metro ahad yg berharga rm9.20.. beli kat petronas bukit jalil~(err, takpe kan bagitau tempat skali?)

3. Dimanakah tempat korg akan langsung kan pkahwinan korg dan apakah tema nya nanti ?
 perlu ekk soklan nih? takpe, aku jawab je k..
aku nak kawen kat umah aku je.. jimat sket kos tempat sebab kakak abg aku pon kawen kat umah.. hmm, tema? melayu asli..ok tak?(aku tatau ape tema tu)

4. Adakah korg sedang bcinta sekarang ?
 takde!(aku tipu)

5. Berapa lame korg akan mcintai kekasih korg ?
soklan tu tanye "akan" kan? mane la nak tau~
stakat yang mampu.. hahaha

6. Dimanakah korg selalu jumpe kekasih korg ?
takde la selalu... aku ikot je mane dia nak bawak aku..

7. Novel/buku/majalah terakhir yg korg beli ?
err, paper masok skali tak? aku baru je beli paper metro ahad semalam..;) 
aku tak ingat novel/buku/majalah last yang aku beli..

8. Apakah name penoh korg ?
Farah Izzati Bt Yussoff.. panggil farah okey.. aku tak berapa bekenan orang panggil izzati~

9. Antara mak ngan ayah mane korg lebih mesra ?
dua dua sama rata.. tp, time nak fulus lebih, mestila dengan ayah!haha

10. Namakan org yg betul2 korg nak jumpe ?
 _ _ _ _ _... carik sendiri okeyh!

11. Adakah korg basuh baju korg sendiri ?
of kos la! kalau tak camne mak mak orang bujang kat luar sana nak vote aku jadi menantu diorang? haha
takde nye mak aku nak tolong basuh baju aku.. sendiri pakai sendiri basuh la~


12. Dimanakah tempat yg betul2 korg nak pegi ?
Al-Jannah.. syurga yang indah..;)

13. Pilih salah satu, peluk atau cium ?
sepak terajang aku bagi..

14. Beritahu 3 mende tentang org yg beri tag ?
mike. sangat sengal ini olang.. aku sayang dia sebab dia cantik macam memey suhaiza..(jangan rampas pakwe aku okeyh sebab aku da puji kau).. pastu mike ni teman ronggeng aku sampai mati.. hahahaha

15. Lima benda yg paling disayangi dlm hidup anda ?
# nokia 5130 : fon aku yang dah nazak tapi aku paling sayang!
# bedak compact miyami : sntiasa kena ada dengan aku sebab nak cover parut kt muka..haha
# contact lens : wajib ada! sebab aku akan sakit hidung bila pakai spek..
# cincin silver : da takde sebab aku da bagi kat buncet..:(
# one drop perfume : bagi wangi selalu!

17. Bile tarikh lahir dan kat mane korg sambut tahun lepas ?
12.07.1992.. aku takde nak sambut teruk cam si kacang tuh.. tapi, aku terharu sebab besday aku taun 2008 mak ngn ayah aku bawak kek SR buat suprise kat aku masa kat maktab! sayang mak ayah!

18. 5 rakan yg korg nak tag.
amelia, ecah, dalilah, mimey dengan jamal..:)

kasih ibu tiada tandingan

salam dan selamat tengahari..(kul 2 petang selamat tengahari lagi ke?) oke, tukar, dan selamat petang..


ibu...
ibu...
engkaulah ratu hatiku..
(feeling kejap)

oke, entri ni bukan nak story pasal mak aku yang tengah keja kat ofis sekarang ni.. hai makk! esok adik balik penang okeh~!

dah dah, feeling balik cepat..
sesungguhnya kita semua tau kan jasa ibu begitu besar dan tidak akan boleh dibandingkan dengan harta bergunung-gunung ataupun wang ringgit seluas lautan..(hiperbola siket)

ari isnin lepas aku da abis exam final semester 1 a.k.a aku da abis semester 1.. aku tanak cita pasal sem aku sebab aku ada lagi tujuh upcoming sem sebelum aku berkonvo pada umur 22..INSYAALLAH...
aku balik kl dulu and stay umah my eldest kakak kat serdang.. i miss my najla! najla tu anak sedara aku bukan skandal baru aku yea..(aku penah ada skandal ke?)
NAJLA ZAFRINA ZAMANI
aku jeles dengan mata dia!

comel tak? cam maksu dia kan? oke, aku tipu.. najla lagi comel dari maksu dia.. sapa maksu dia? ehem ehem, aku la yang dia panggil maksu..:)

ari rabu malam tu dia demam.. memang kesian sangat aku tengok bila budak kecit ni demam.. nangis je spanjang masa.. ye la, da nama pun budak budak, mestila nangis je kan kalau sakit or demam.. takkan nak gelak guling guling lak..


najla ni kes kalau demam, nak je melekap dengan mama dia.. sampaikan mama dia tak bole nak buat apa apa langsung.. kalau renggang skit, nangis.. kalau jauh skit, nangis lagi.. aku da try nak bg diam, tapi aku bukan mama dia, so nangis jugak..



pagi nangis, tengahari merengek, malam nangis pakej skali dengan merengek.. cian aku nengok mama dia.. kakak aku tu mama dia oke.. cian aku tengok kakak aku.. sabar je bila najla nangis tak henti henti.. sabar je bila najla merengek rengek je.. ayah dia pun tak bole nak buat apa.. stop la jap bila ayah dia dukung, tapi jap je stop nangis tu.. pastu sambung balik bila nampak mama dia..
tengah tengah pagi kul 3 4 pagi kakak aku tak tido lagi sebab jaga najla.. dengan aku skali tak bole tido sebab aku ni mana reti nak tido..hehe
pastu aku tengok kakak aku tenang je bila tengok najla da tido.. pastu kakak dengan aku pon tido sampai la najla nangis balik.. kira kejutkan kitorang la..



ari kamis bawak g klinik.. pergh! memang best jadi dokter kat klinik sebab check budak demam tak sampai seminit.. aku ikot kakak aku skali masuk jumpa dokter, tak sempat nak rasa aircond dalam bilik dokter tu da abis dia check najla.. spoil tul..

amik ubat pastu balik.. plan nya nak g MAHA sebab dekat je, tapi cancel sebab najla demam..
takpela, demi najla, maksu tak pegi maha pon takpe..haha
memang sayu la hati aku tengok kakak jaga anak dia masa demam.. memang memerlukan kesabaran dan ketenangan jiwa yang tinggi.. tersentuh gak hati kecik aku ni tengok kakak masa najla demam..(feeling skit je hokeyh)

muka simpati masa demam

ari jumaat tu najla da sihat! 
dan aku pon berangkat tido umah abg pulak~

begitu besar kan pengorbanan ibu kita masa kita kecik kecik dulu.. asal demam je, nangis.. ibu la yang susah payah jaga kita masa kita sakit sakit dulu..
aku da tengok real depan mata aku cam ne cara ibu jaga anak masa kecik sebab aku takde adik.. so aku takde pengalaman tengok mak aku jaga adik cam ne..>.<

oleh itu, wahai pembaca blog sekalian, janganlah sesekali anda mengecilkan dan menyakitkan hati mak or ibu or umi or mama or apa pon yang korang panggil dekat orang yang telah melahirkan kita ke dunia ni.. besar dosa nya kalau ibu menangis kesedihan kerana kita.. sesungguhnya syurga itu terletak di bawah kaki ibu..

okeh, last but not least, aku bagi korang tatap pic najla zafrina bersama mama nya yang tersayang.. 
cekkidout~!

ada iras-iras aku x?


nota jari kaki : cam ne la mak aku jaga aku dulu kan? teringin nak tau perangai aku kecik kecik dulu cam ne.. adik sayang mak tau~!