Wednesday, February 2, 2011

25 Random Facts About Me .

salam to all readers.. :)

malam ni aku rajin sikit nak menaip.. so, bila aku da rajin, aku nak jawab tag yang aku kena tag..(ayat cam KEL kan?)
sorang blogger comey da tag aku..nickname dia choki... aku rasa dia mesti comey sebab blog dia sumpa kiut.. tapi choki ni da berpunya.. no no no ngorat oke.. :)
eh, aku ni nak jawab tag ke nak promote orang yang tag aku...? hmm, tak kesah la.. blog aku kan.. suka ati la~

"Once you have been tagged,you are suppose to write a note, with 25random thing, fact, habits or goal about you. At the end, choose 25 people to be tagged. You have to tag the person who tagged you. If I tag you, it's because I want to know more about you. Your cooperation is highly appreciated."(copy dari blog choki sebab choki pun copy dari blog aini... hehe..)

  1. anak perempuan bongsu @ anak last yang saaaannngggaaaatttt sayang kan family nya.. :)
  2. ahli keluarga paling pendek kurang tinggi dalam family ---> 151 cm
  3. baby paling berat dalam family bila lahir ---> 3.96 kg
  4. suka shopping tapi kena shopping dengan my sis sorang je, sebab aku tak pandai nak pilih pilih barang segala.
  5. sangat benci dan paling tak suka menunggu tak kira la beratur nak amik duit kat atm or tunggu no giliran dekat bank.
  6. suka sangat bercakap, laju plak tu.. selalu kena ulang cakap dua kali nak bagi orang faham
  7. suka sangat baca blog CIKEPAL.. selalu berharap dapat jumpa dia masa aku turun kl tapi setakat ni, hampa je yang aku dapat. :(
  8. suka pakai shawl dan belagak cantik dan kiut macam FATIN LIYANA dan IRINE NADIA.. (sumpa dorang ni sangat comey bagi aku)
  9. tak boleh pakai jeans sebab nampak gemuks walaupun budak budak blok aku kata aku kurus.. (dorang nak sedapkan ati aku je tu)
  10. study dekat UTM JOHOR BHARU tapi tak best sebab shopping mall kat johor siyes tak best..
  11. selalu berangan macam orang da keja, ada keta sendiri, umah sendiri, anak anak yang kiut macam aku.. padahal study first year pun tak abes lagi.. :)
  12. suka sangat kucing tapi tak suka bela kucing.. pemalas nak buang najis najis mutawasittah kucing yang aku bela.. haha
  13. semakin jatuh cinta dengan dunia blogging dan semakin pudar rasa cinta aku kat fesbuk.
  14. tak suka abiskan duit mak ayah aku bila nak balik penang dengan flight. sebab tu aku rela naik bas transit kl dulu. pastu baru balik penang. (anak solehah kan aku ni? amin...)
  15. tengah menjalankan misi nak tukar fon baru ---> NOKIA C6-00
  16. teringinn sangattt nak photoshoot... :(
  17. aku anak bongsu tapi budak budak blok aku cakap aku ni macam anak sulung.. *konpius*
  18. join u-team netball tapi aku rasa sangat tak layak sebab ketinggian aku paling rendah.. sedeh.. :(
  19. kepalaotak aku jadi gila bila ada sekali dengan budak budak yang bernama NUR FARA NABILA dan NUR AMIRA.. dorang dua ni rumate.. 
  20. sangat obses dengan coklat tapi kena jadi anti-coklat sebab badan membesar dengan galaknya hanya kerana coklat.
  21. sangat suka pink padahal dulu aku memang anti gila babi babas dengan kaler pink.. (padan muka, sapa suh anti sepenuh ati? haha)
  22. benci gila dengan penipu walaupun orang tu tipu aku main main.. haish, tipu jugak kan? tipu tu kan dosa.. :)
  23. masa makan ikut suka aku.. bekpes aku selalu pukul 12 tengahari paling awal kalau time cuti..
  24. obses dengan waffle.. peanut butter + chocolate.. :)
  25. sayang sangat sangat dekat BUNCET aku!

dah, penat aku pikir 25 fakta pasal diri aku.. fakta ni, bukan auta tau! oke, aku nak tag 25 orang lak..

cekkidout~!!

  1. http://mantegakacang.blogspot.com
  2. http://uzairkate.blogspot.com
  3. http://haziqahbarom.blogspot.com/
  4. http://suzajudin92.blogspot.com/
  5. http://otakkataituini.blogspot.com/
  6. http://www.twotwotenninethree.blogspot.com/
  7. http://syarina-itsmything.blogspot.com/
  8. http://aliasyg.blogspot.com/
  9. http://dairysicikwanie.blogspot.com/
  10. http://ouhaiza.blogspot.com/
  11. http://mrpapayahero.blogspot.com
  12. http://adewkyuyueaffens.blogspot.com/
  13. http://cobaltchloride.blogspot.com/
  14. http://dedemylife.blogspot.com/
  15. http://telagaputihworks.blogspot.com/
  16. http://dyeiyazinnirah.blogspot.com/
  17. http://izykatakausewel.blogspot.com
  18. http://yunykhoo.blogspot.com/
  19. http://fantasikubermula.blogspot.com/
  20. http://sipenyapuburuk.blogspot.com/
  21. http://livelaughloveofaida.blogspot.com/
  22. http://neodanish89.blogspot.com/
  23. http://platunkhaz.blogspot.com/
  24. http://nurulainsyahirah.blogspot.com/
  25. http://dakpipimerahmimey.blogspot.com/
fuhh! selesai jugak.. bukan senang nak jawab tag ni ea.. baru aku tau.. 

aku da dapat warning suh tutup laptop.. =.=

ok bye~!

nota jari kaki : esok semangat nak bangun awal.. sebab ari last duk umah kat penang.. tak best nya.. :(



9 comments:

SuzaDin said...

waaaaaaaaaaa
suza ade lh suka2

amelia said...

lame gila tunggu update dari ko.. fuhh akhirnya,, (:

Nur Amira Ramli said...

haha. ak d mnjawap.

farah_kikilala said...

suza~ buat la tag tu.. :)
mel~rindu aku ke..? :)

Cik Muda Sae said...

yay..im tagged... wuhuuuuu!! 25 random fact...ape nak ku tuliz...usha kawan2 pny dlu lol..huhuhu~ masey ye yang.....

Wan said...

Dalam banyak2 blog.. blog aku jugak kena tag
hadois... mampus kena pikir 25 fakta plak! =_='

izyan syahirah hasanuddin :) said...

akan. cuba dibuat. thank you adik ku syg! <3

w.a.n.i.e said...

tersedak2 mase ngah minum..rupenye ade org tag kite..hehee..

Adam Haiqal said...

soklan comehh ni den nak kono buek..hahh..:) ok2 thnx tau..adam buat nnti..