Monday, May 23, 2011

aku pun nak review NUR KASIH THE MOVIE jugak :)

assalamualaikum...

:)

alhamdulillah, aku selamat sampai JB pagi tadi pukul 8.. tunggu dekat sejam plus plus lepas aku call sorang member aku untuk fetch aku dari airport... takpe la, aku rela tunggu daripada nak kena bayar RM33.00 unuk naik limo airport ke utm skudai... padahal bukan jauh mana pun... =.=

aku taktau kenapa sejak aku dah booked tiket flight online, aku asyik terfikir yang flight aku naik nanti akan terhempas or alami apa apa kerosakan yang bole buat kitorang semua mati... *pengaruh tv kuat budak ni*

agak agak kalau air asia yang aku naik tadi terhempas macam ni, aku hidup lagi tak...? wallahua'lam...

mintak dijauhkan ya ALLAH

tapi, 
MENGINGATI MATI ADALAH SEBAIK-BAIK MOTIVASI. 

>.<

okey, back to the topic~

lepas amik luggage, perut aku memang da nyanyi lagu rock kapak plus parang da... aku pun kedek kedek dengan troli pegi makan KFC breakfast kat daam airport tu... almaklumlah, tak penah lagi aku breakfast sepanjang ak mastautin kat rumah tuu....


ini lah ghupe breakfast KFC tuu... aku makan A.M. RISER yang dekat bawah tu...

okey, dipendekkan story, bertemankan teman teman yang meman suke benor meronggeng, kitorang 4 orang terus menuju ke City Square dengan hasrat untuk menghabiskan duit... heeeee *duit ayah bagi tu tak kacau pun lagi*

pendekkan story lagi, kami terus menuju ke kaunter tiket wayang.... asalnya nak tengok NUR KASIH THE MOVIE yang pukul 1, tapi konpem konpem la seat tak best sebab masa tu tiket tengah selling fast.. so, kitorang tengok pukul 3 petang....

superb best~!
masuk je panggung, aku da rasa lain macam.. lagu dia memang menusuk jantung laa... muvi ni ada la dalam sejam 40 minit.... sepanjang aku ada dalam panggung tu, fikiran aku hanya tertumpu pada DIA... dia yang dah pergi... dia yang tiada lagi di muka bumi ni... so, terus menangis... tunggu apa lagi kan...? 





cite ni suwittt sangat... kisah cinta ADAM dan NUR yang tidak pernah putus walaupun pelbagai ujian mendatangi mereka... ohh, sangat kuat ya semangat mereka untuk menghadapi ujian ALLAH yang sangat berat... aku ni takde la reti review muvi sangat... nak tau lebih lanjut, SILA KE PAWAGAM BERHAMPIRAN ANDA SECEPAT MUNGKIN... :)

alhamdulillah, aku masih lagi diberi peluang untuk terus hidup, dan untuk meneruskan semangat arwah sehingga ajal yang menjemputku... hidupku bertambah tenang, walaupun kadang kadang rebah juga akibat permainan perasaan... perlahan lahan aku cuba kuatkan hati, untuk terus hidup tanpa rasa putus asa...

ALHAMDULILLAH YA ALLAH 

:)

okey.. tak sabar nak tunggu TRANSFORMER 4 keluar panggung bulan 6 nih~!! HARRY POTTER yang keluar bulan 7 ni, aku tak janji nak tengk ke tak sebab, dulu aku pernah janji dengan arwah, kami nak sambut besday sama sama time tengok cite ni... tapi, semua nya tinggal kenangan... hukhukhuk

okey bye~!

nota jari kaki : tengah tunggu mcD yang sangat lama... =.=.. perut aku da mula memberontak....

2 comments:

mad khaz said...

jeles!

nak tengok gak,huhu

syaimz said...

aku nak tengok gak...tapi bukan NUR KASIH...haha