Wednesday, June 22, 2011

lagi emosi tak stabil

assalamualaikum..


:)

petang yang sunyi di kala aku tak tidur petang.. *ayat cam haremm*

aku takde mood nak update pasal netball match.. bagi readers yang nak tahu result NETBALL MASUM 2011, korang bole tengok dekat blog UZAIR SUHUD ini...

rasa macam nak marah orang. emosi sangat tak stabil. peduli la kau kenapa aku macam ni. bukan blog kau pun. 
=.=

dan, wajib bagi aku ada rasa sedih bila emosi aku tak stabil. kenapa? sebab aku teringat dekat arwah lagi. 

"come on farah, da dekat 4 bulan dia pergi. yang masih hidup perlu teruskan hidup hingga sampai masa nya. he will never and never come back to u."

okey, da banyak kali sangat aku dengar ayat tu. maybe, telinga aku pun da lali. sejak hari first dia pergi, sampai saat ni, aku tak pernah, even sesaat, aku lupakan dia.. tapi, aku tahu, aku takkan dapat apa-apa pun bila aku berterusan macam ni.. 

dan, aku rasa, dah sampai masa, aku betul-betul lepaskan dia pergi.. lepaskan semua kenangan aku dengan dia, walaupun aku takkan mungkin lupakan semua kenangan tu.. 

FARAH, bina semula hidup baru.. bina semula jiwa dan hati tu.. 


SABAR

yes! memang itu yang aku sedang cuba sekarang ini.. perlahan-lahan, aku buka balik hati aku.. tapi, bukan bermakna aku da mula sayang orang lain.. aku buka hati aku untuk terima jodoh daripada ALLAH...


aku memang sangat-sangat perlukan semangat untuk lepaskan kenangan itu.. selama hampir 9 bulan perkenalan, pelbagai kenangan telah tercipta. 


  dan, kepada KAU, terima kasih sebab sudi jadi kawan yang terbaik di sisi aku dengan diri kau sendiri.. aku sangat-sangat menghargai niat kau...

dan juga, lagu di blog kau sangat-sangat tenangkan hati aku.. terima kasih..

TERIMA KASIH ATAS SEGALANYA.

wasalam~

nota jari kaki : tak sabar nak tunggu hari sabtu. serabut sementara menunggu hari itu!

7 comments:

ijatkomeng said...

sabar k...itu jerk y kiorang sume leh ckp...y len sume terserah kt ko...mang sdey lg2 y jdik kt org y kte syg..ak pna alamai so ak taw...tp cubelah kuatkan smgt k...n jgn salu tggl sorg2 sbb cmtue akn cpt wat ko ingt kt arwah..pastikan ad teman..t lme2 ko dpt krgkan beban ko..n y pntg jgn lupekan..biarlah kenangn still ad..juz iringilah die ngn doa n bcaan yasin...al-fatihah...

farah izzati yussoff said...

thanks ijat.. memang aku cuba sedaya upaya aku..
:)

sergeant keroro said...

farah, lau ko taknak sedih ko datang blog aku, bace post aku sekali ngan komen.

pasti tergelak XD

Titisan Hujan said...

kuatkan semangat...
doakan lah kesejahteraan dia di sana

farah izzati yussoff said...

SG~haha... nmpk kai dkt FB pon da wat aku nak gelak.. thanks azri :)

TS~insyaALLAH... :)

Mohamadazhan.com said...

teruskan mencari kekuatan =)

pertama kali ke sini tuan rumah =)

SuzaDin said...

farah tabah kn diri ... byk kn selalu bersama ALLAH dgn cara nie jer dpt tenang kn hati 2 ... cuba wat benda baru yg seronok ... selalu doakn lh tuk diri nyer d sana ... mudah-mudahan dia selamat di sana.. amin~~~