Monday, December 6, 2010

first tyme kena tag


salam~
aku memang da tade keje skang nih, sebab tu aku bole buat dua entri dalam 1 hari.. haha.. (orang len buat berentri-entri dalam 1 hari tak kecoh cam kau pon!) 
suka hati aku okehh~~

aku kena tag oleh cik kacang yang sangat gelikan makhluk bernama cacing.. cekkidout~!

1 . Apa benda paling penting dalam hidup kau org?
benda kan? yang paling penting ialah opkos lappy n fon aku.. walaupon fon aku ni da nyawa nyawa ikan keli, tapi tetap penting untuk aku..;)

2. Benda terakhir yg korg beli gune duet korg?
air kotak milo 2 + kotak vico 1 + nescafe white coffee 1 tin + paper metro ahad yg berharga rm9.20.. beli kat petronas bukit jalil~(err, takpe kan bagitau tempat skali?)

3. Dimanakah tempat korg akan langsung kan pkahwinan korg dan apakah tema nya nanti ?
 perlu ekk soklan nih? takpe, aku jawab je k..
aku nak kawen kat umah aku je.. jimat sket kos tempat sebab kakak abg aku pon kawen kat umah.. hmm, tema? melayu asli..ok tak?(aku tatau ape tema tu)

4. Adakah korg sedang bcinta sekarang ?
 takde!(aku tipu)

5. Berapa lame korg akan mcintai kekasih korg ?
soklan tu tanye "akan" kan? mane la nak tau~
stakat yang mampu.. hahaha

6. Dimanakah korg selalu jumpe kekasih korg ?
takde la selalu... aku ikot je mane dia nak bawak aku..

7. Novel/buku/majalah terakhir yg korg beli ?
err, paper masok skali tak? aku baru je beli paper metro ahad semalam..;) 
aku tak ingat novel/buku/majalah last yang aku beli..

8. Apakah name penoh korg ?
Farah Izzati Bt Yussoff.. panggil farah okey.. aku tak berapa bekenan orang panggil izzati~

9. Antara mak ngan ayah mane korg lebih mesra ?
dua dua sama rata.. tp, time nak fulus lebih, mestila dengan ayah!haha

10. Namakan org yg betul2 korg nak jumpe ?
 _ _ _ _ _... carik sendiri okeyh!

11. Adakah korg basuh baju korg sendiri ?
of kos la! kalau tak camne mak mak orang bujang kat luar sana nak vote aku jadi menantu diorang? haha
takde nye mak aku nak tolong basuh baju aku.. sendiri pakai sendiri basuh la~


12. Dimanakah tempat yg betul2 korg nak pegi ?
Al-Jannah.. syurga yang indah..;)

13. Pilih salah satu, peluk atau cium ?
sepak terajang aku bagi..

14. Beritahu 3 mende tentang org yg beri tag ?
mike. sangat sengal ini olang.. aku sayang dia sebab dia cantik macam memey suhaiza..(jangan rampas pakwe aku okeyh sebab aku da puji kau).. pastu mike ni teman ronggeng aku sampai mati.. hahahaha

15. Lima benda yg paling disayangi dlm hidup anda ?
# nokia 5130 : fon aku yang dah nazak tapi aku paling sayang!
# bedak compact miyami : sntiasa kena ada dengan aku sebab nak cover parut kt muka..haha
# contact lens : wajib ada! sebab aku akan sakit hidung bila pakai spek..
# cincin silver : da takde sebab aku da bagi kat buncet..:(
# one drop perfume : bagi wangi selalu!

17. Bile tarikh lahir dan kat mane korg sambut tahun lepas ?
12.07.1992.. aku takde nak sambut teruk cam si kacang tuh.. tapi, aku terharu sebab besday aku taun 2008 mak ngn ayah aku bawak kek SR buat suprise kat aku masa kat maktab! sayang mak ayah!

18. 5 rakan yg korg nak tag.
amelia, ecah, dalilah, mimey dengan jamal..:)

4 comments:

Nur Amira Ramli said...

memey ye. nanti kau~ haha

Jamaluddin said...

i don't want to fall asleep 'coz i miss u baby.. hehehehehe

A.D.A.M. said...

lawak pulak rase, sakit hidung bila pkai spect. :P

kikilala said...

betul~
tak tipu..:)