Friday, April 15, 2011

penat lelah aku da nak abis tapi aku perlukan kekuatan lagi.. mood : homesick

assalamualaikum.. 


:)

hello guys.. *pelik pulak bila aku tulis macam ni *

sekarang da pukul 2.30++ pagi.. tapi aku tak tido lagi.. lek r bro, malam masih muda.. muda kepala otak kau.. abis berbukit lagi la muka aku sebab tido lambat.. @.@

esok pagi kelas pukul 9 pagi.. kelas yang terakhir untuk sem 2 tahun 1.. kelas DIFFERENTIAL EQUATION 1.. bila ada 1 kat hujung nama subjek tu, maksudnya ada la sambungan nya kan..? sem brapa tah aku nak amek DE 2.. 

okey, aku baru je abis karang esei HUBUNGAN ETNIK yang part aku panjang nya 5 muka surat.. hadoi~~
da lama tak buat esei, susah aku nak buang karat kat otak aku ni... tapi, ALHAMDULILLAH, siap jugak...

comel macam aku
sedar tak sedar, minggu depan da study week.. pastu final exam... pastu cuti... pastu aku da nak masuk SECOND YEAR kat UTM ni.. masa berlalu sangat cepat... aku rasa macam aku baru lepas spm.. *okey, aku tipu*

aku rasa macam aku baru masuk UTM masa forecast dulu.. tapi, sekarang da setahun lebih da aku kat bumi johor yang jauh dari family aku... 

sekarang, baru aku sedar yang sangat susah nak hidup kat tempat orang.. dulu masa kat maktab, setiap minggu mak aku pi maktab jumpa aku.. ye la, umah dengan maktab tu 5 minit ja.. masa aku tak masuk maktab lagi, hari hari aku lalu jalan depan maktab tu sebab umah pakcik aku kat taman depan maktab aku tu..

konon nya maktab kesayangan aku
tapi sekarang, aku kat kutub selatan, mak ayah aku kat kutub utara.. aku kat johor, mak ayah aku kat penang.. kan ujung dengan ujung tu..? so, memang JARANG sangat la aku jumpa mak ayah aku.. 

masa first dulu aku dapat masuk UTM kat JOHOR ni, mak ayah aku memang tak yakin aku bole h duk sorang kat sini.. mana tak nya, dari kecik sampai abis form 5 tak penah jauh dari mak ayah aku.. tup tup, dapat futher jauh gila pas abis form 5 tu.. 



takpa, anak mak ayah yang sorang ni bole hidup lagi.. :)

tu pun, dulu masa forecast, hari hari aku call mak aku.. bukan sebab aku anak-manja-yang-kena-report-setiap-hari-dekat-mak-aku, aku call sebab mak aku yang pesan suh call.. kalau kau termiss call satu malam, mak akan call balik pagi tu.. hehe.. tapi takpe, bukan aku yang bayar bil telefon.. :p

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

sem ni, aku saaannngggaaatttt busy... ntah apa yang busy aku pun taktau..

PESAT
netball training
GOP

3 komitmen yang sangat penting untuk aku.. setakat ni, ALHAMDULILLAH, takde satu pun yang terabai lagi walaupun kadang kadang meeting PESAT dengan GOP terclash.. :)

tapi, aku dapat rasakan yang pointer sem ni bakal drop.. adoi, dalam sem 1 aku da borderline je... carry mark subjek subjek aku sem ni memang cukup cukup makan.. memang sakit abis ar final nanti..

paper final aku sem ni start 25/4, abis 5/5.. pastu, abis je last paper 5hb tu, aku terus pecut pegi test JPJ kereta.. doakan aku lulus ea.. kalau tak lulus, mati la aku nak repeat balik... da tak da masa.. *_*



di saat ni, aku betul betul perlukan KEKUATAN.. KEKUATAN nak lawan perasaan sedih, rasa malas nak study and yang paling penting, LAWAN NAFSU TIDO~!

aku ada lagi 1 assignment, tapi, esok la buat memandangkan rumate aku da sedap tido tak sedar pape.. assignment ni aku buat dengan dia, sebab syarat je nak dapat 10% untuk carry mark.. subjek DE.. 

kepada readers and silent readers blog aku sekalian, 
DOAKAN AKU DAPAT HABISKAN SEM NI DENGAN HATI YANG TENANG..



:)

okey, adios~ 

wasalam..

nota jari kaki : aku addict dengan cadbury balik... kembang balik laa badan aku.... T__T



3 comments:

Anonymous said...

Farah,take care and all the best ya ;)
-Asmalia

Jamaluddin said...

nk amik test JPJ jugak....
nk ada lesen keta jugak... :((

beaty said...

ala teringat pula nak ambik lesen ....