Friday, June 11, 2010

muvi 1... LAGENDA BUDAK SETAN...



assalamulaikum.... post aku kali ni berkenaan dgn pengulasan muvi LAGENDA BUDAK SETAN... aku tw bnyk da bnyk blogger yg ulas cte ni, tp aku na gak cte kt korg2 yg bca blog aku... ske ati aku la an? blog aku.. pnye pasal aku lar... ^.^

first prsn aku ble tgk muvi ni, tersentuh la hati kecil aku ni... begenang la jgk air kt mata aku ni, tapi air tu ta jtuh pon kt pipi comel aku ni... aku ta menangis la.... ta de la jadi org sebelah kawan aku, siap bwk kuaq tisu g... haih, tacing gla....

aku cte cket2 je k... na taw full story, pi la tgk sndri kt pggung wayang yg berdekatan...

ok, cte ni sal sorg mamat yg nme akasyah a.k.a budak setan kt kolej dia... ape bnde tah nme kolej dia tuh... insiden yg bwk dia kenal ngn ayu, sorg awek cun yg bru dftr kt kolej dia ni, si kasyah letak cicak dalam tin coke si ayu ni... pastu, ayu tesedak, n kasyah pon save la ayu ni....

becinta pnya becinta, kasyah kna wat kajian kt pedalaman... bepisah la sat ngn awek dia ayu ni... malang nya, mak ayu ni suh ayu kawen ngn azmi, ex ayu dulu sbb mak ayu bnyk tehutang budi ngn azmi... azmi ni lak prngai kalah si budak setan tu... men pmpuan sana sini...sayang mak pnya pasal, ayu pon kawen la ngn azmi tu... msti la ta bahagia kn?? kna kawen pksa..

lps tu, ayu kna pkul ngn azmi sbb ayu dok sbut2 nma kasyah lg... bengang pnya pasal, ayu bwk keta cam org naik hantu, pastu eksiden... muka dia hancus... na elok blik, ayu bt plastic surgery... pastu ayu becerai ngn azmi..

sthun kmudian, ayu jmpa blik ngn kasyah.. becinta la blik smpai na kawen... jeles thp gaban pnya pasal, azmi pkul ayu smpai ayu ilang ingatan...

susah gak la kasyah buat ayu na ingt dia blik.... tp, kasyah ttp berusaha dmi cintanya pd ayu....

at last, kasyah ngn ayu kawen.... tp, ajal maut di tgn Allah.. ayu mninggal masa melahirkan anak... tggl la kasyah ngn anak perempuan dia... sekian.......

tp, story yg aku cita ni bkn full story... ada satu watak nama suzana ngn amelia... na taw, pi la tgk sndri... bg yg dah taw, ta pe la, kita sama2 taw k... heeee


yg aku geram thp cipan bin panda ni, adala sorg mamat sblh aku ni... hmm, muka bleh thn.. tp, ya Allah, penyibuk na mampos!! hey, ikot ska ati aku la na kata ap pon... yg hg na sebok sgt pasaipa?? bknnya kita kenai pon..!! huh!!

p/s : ok la kot aku ulas muvi ni... aku tade bakat pon na ulas2 ni.... klau kira2 math tu bley la jgk... heeee

wasalam.. -FIY1207-

No comments: